Site icon Dijital Tekerlek

Audi Sky Sphere heyecanlandırmaya devam ediyor

Audi Sky Sphere heyecanlandırmaya devam ediyor 5

Audi tarafı 11 Ağustos’taki resmi lansmanından önce yeni Audi Sky Sphere konseptini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Sky Sphere, Alman otomobil üreticisinin elektrikli ve otonom geleceğine ışık tutan Sphere konsept otomobil üçlüsünün bir parçası. Bununla birlikte marka modeli 2021 Münih Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Grand Sphere ve Urban Sphere SUV modeli ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Markanın tasarım patronu Marc Lichte ve başkan yardımcısıs Henrik Wenders; modelin lansman tarihini kısa bir video ile birlikte duyurdu.

Audi Sky Sphere tasarımı

Konsept modele baktığımız vakit bizleri; uzun bir motor kaputu, kısa çıkıntılar ve geniş bir arka kısım bekliyor. Bununla birlikte marka bu tasarımının yanında alçak ve şık bir görünüme sahip olacak. Lichte ve Wenders modelin, Horch 853A modelinden ilham aldığını söylüyor.

Geleceğe uzanan tasarım olarak nitelendirilen modelin tasarımında mevcut Audi modellerine benzer ızgara tasarımının yer verilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca modelin siluetine baktığımızda da; modelin üstü açılır bir araba olacağı da doğrulanıyor. Konsept takip eden yol kullanıcılarına animasyonlar gösteriyor gibi görünen farklı bir pikselli arka ışık çubuğuna da sahip olacak.

Lichte model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Otonom sürüş, ilerici lüksün zirvesidir. Bu konsept bir yandan gerçek bir spor otomobil ve sadece birkaç saniyede otonom bir salona dönüşebiliyor.”

Model markanın yaklaşan üç Sphere konseptinden ikincisi. Bununla birlikte modelin güç aktarma organları tarafında RS e-tron GT modelinde gördüğümüz iki elektrik motora ve 85kWh değerinde bir bataryaya sahip olması yüksek ihtimal. Bu sayede modelin 637 beygir güce ulaşması da muhtemel.

Son olarak belirtmek gerekir ki; Audi Sky Sphere modeli yalnızca konsept. Bu Sphere konsepti ile birlikte marka gelecekte bizleri bekleyen tasarımlara birazda olsa ışık tutmayı hedefliyor.

“BMW M3 CS modeli özel M farlar ile geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version