Site icon Dijital Tekerlek

340 beygirlik Audi RS3 LMS tanıtıldı!

340 beygirlik Audi RS3 LMS tanıtıldı! 36

Audi RS3 Sedan, yüksek ihtimalle en erken 2022’nin başlarına kadar resmi olarak görücüye çıkmayacak. Ancak Audi’nin yeni yarış otomobili Audi RS3 LMS sayesinde yaklaşan performans sedanının ipuçlarını yakalamış olabiliriz gibi!

Audi RS3 LMS yarışların gözdesi

Yeni RS3 LMS, Audi Sport’un TCR kategorisi için giriş seviyesi yarış otomobili olup, 24 ulusal, bölgesel ve uluslararası yarış serisi ve dünya çapında lisansı bulunuyor. 2020’nin sonuna kadar Audi RS3 LMS, dünya çapında 1.051 yarışta 3.105 kez boy gösterdi. Ortalama olarak, her yarışta gridde neredeyse üç RS3 LMS yarış arabası vardı ve 279 galibiyet dahil olmak üzere toplam 764 podyum yeri elde etti. Ek olarak, takımların RS3 LMS’yi farklı bölgelerdeki diğer programları, özellikle dayanıklılık yarışları için gözde bir sedan haline gelebilir.

Yeni Audi RS3 LMS’de, EA888 adı verilen iki litrelik dört silindirli motorun dördüncü nesli, önceki serinin yerini alıyor. Motor bloğu ve silindir kafası, krank tahriki, valf mekanizması, emme manifoldu, yakıt enjeksiyonu ve yeni turboşarj, yarış arabasında kesinlikle standart olmaya devam ediyor. Sadece yağ ayırıcısı olan valf kapağı havalandırması, egzoz sistemi gibi standart bileşenden farklılık gösteriyor.

Motorun seri üretimden benimsenmesinin TCR yarışında oldukça başarılı olduğu kanıtlandı. Pek çok durumda, Audi’nin güç üniteleri, müşterilerin elinde önceki araç neslinde zaten on binlerce yarış kilometresi gerçekleştirdi. Yönetmeliklerle belirtilen Magneti Marelli’nin standart motor yönetim sistemi oldukça yeni ve çok fazla geliştirme çalışması gerektiriyordu.

Teknik olarak bir çok güncelleme var

Audi RS3 LMS’nin ikinci nesli, her alanda iki amaca hizmet eden yeni gelişmelerle kendini gösteriyor. Üretime yakın giriş seviyesi modelini daha iyi bir yarış arabası haline getirmek ve her alanda müşteri avantajlarını optimize etmek. Buna rağmen, modelin satın alınması ve bakımı ucuzdur, daha da yüksek bir güvenlik seviyesi sunar ve 250 kW’a (340 hp) kadar geniş sürüş keyfi sağlıyor. Kokpit ise daha da sürücü odaklı ve kullanımı daha kolay.

Direksiyon simidi, TCR amaçları için belirlenmiş bir kontrol paneline sahip. Orta konsolda, on iki işlev ergonomik olarak optimize edilmiş ve net bir şekilde düzenlenmiş bir tuş takımında gruplandırılmış. Ateşleme ve çeşitli ışık fonksiyonları, kokpit fanı veya opsiyonel ön cam ısıtması gibi özellikler etkinleştirilebiliyor.

Fren dengesi ve gerekirse yangın söndürme işlevi de orta konsolun altında kolayca erişilebilir ve tanımlanması da kolay. Altı merkezi olmayan sigorta kutusu ile motor sporları için geliştirilen yeni kablolama sistemi, ağırlığı ve kablo karmaşıklığını azaltıyor. Bu, bireysel alt sistemlerdeki herhangi bir elektrik arızasının tüm ağ üzerinde daha az etkiye sahip olduğu anlamına geliyor. Pedal kutusu, bir vidalı bağlantı gevşetildikten sonra mekanik olarak ayarlanabiliyor ve böylece birkaç dakika içinde farklı sürücü boyutlarına uyarlanabilmiş oluyor. Mükemmel değil mi! Audi yapmış yine yapacağını.

Audi, ilk defa, stabilizatörlerde hızlı açılan bir bağlantı elemanına sahip. Bu, mühendislere daha da fazla özgürlük sağlıyor ve toplamda, ön aksta dokuz ve arka aksta altı dengeleyici ayarı bulunuyor. İki şekilde ayarlanabilen farklı yaylar ve amortisörler şasi kurulum seçeneklerini tamamlıyor. Yönetmeliklerle ölçüleri kısıtlanan frenler yeni modelde daha uygun bir termal pencere içerisinde çalışıyor. Havalandırma, disklere ek olarak, ilk kez ön aksta yüksek gerilimli altı pistonlu kaliperleri de içeriyor. Tüm bu yeniliklerle Audi RS3 LMS, her zamankinden daha fazla yarış arabası hissi sunuyor.

Yeni Audi bir mirası devraldı

Audi Sport müşteri yarışları başkanı Chris Reinke, “Yeni Audi RS 3 LMS’miz böylelikle büyük ve sorumlu bir mirası devraldı” yorumunu yaptı. “Son modelimiz için geliştirme hedeflerimizin odağı müşterilerdi. Çalışma süreleri veya kurulum seçenekleri, güvenlik veya kokpit ergonomisi ile ilgili olsun: ekiplere eskisinden çok daha fazla yarış arabası olan, günlük kullanımda birçok pratik avantajı olan ve uzun süre sayesinde ekonomik olarak çalıştırılabilen bir otomobil sunmak istiyoruz. “

Dışarıdan bakınca Alman biraz sinirli gibi!

Dışarıdan bakıldığında, bu Audi RS3 LMS olumlu bir şekilde sinirli ve yakışıklı görünüyor. Tam bir ağır abi! Ön ucunun tamamı agresif ve işlevsel ızgaralar ve hava girişleriyle dolu. Çoğu üretim Audi’nin aksine, LMS arabasındaki her havalandırma aslında işlevsel ve tek bir amaca hizmet eder. Aero süper agresiftir, devasa çamurluk işaret fişeklerine sahiptir. Kişisel favori bölümüm kesinlikle Audi’nin ikonik ön ızgarası. Her ne kadar yarış arabası olsa da yarışmasanız bile sizin olsun istiyorsunuz! Yine de tekerlek tasarımı gerçekten çok iyi . LMS jantları harika görünüyor ve umarız Audi RS3 Sedan üretimine veya en azından bazı versiyonlarına ulaşırlar.

Güncellenmiş Audi RS3 LMS TCR, geçen hafta Daytona’da görücüye çıkmadan önce, geçen yılın sonundaki Hyundai’nin Elantra N TCR’sinden bu yana ilk yeni model. umarız ki yarışları audinin yeni aracıyla izlemek daha da zevkli olacaktır.

Yeni Audi e-tron GT’nin çıkış yapacağı zaman belli oldu

Exit mobile version