Site icon Dijital Tekerlek

Audi RS Q E-Tron modeli Dakar Rallisi için tanıtıldı

Audi RS Q E-Tron modeli Dakar Rallisi için tanıtıldı 9

2022 Dakar Rallisi içerisinde yarışacak olan Audi RS Q E-Tron modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi Sport, R8 LMS GT3 Evo II modelinin ardından RS Q E-Tron modelini tanıttı. Bununla birlikte model ortadan motorlu V10 modele kıyasla oldukça farklı bir yapıya sahip. Model Four Rings’in ilk Dakar Rallisinde, geleneksel bir pistin asfaltın yerine zorlu arazi koşulları göz önüne alınarak tasarlandı.

Audi RS Q E-Tron teknik özellikleri

Model Ingolstadt tarafından verilen bilgiye göre 670 beygir gücünde. Bununla birlikte modelin ağırlığı 2000 kilogram seviyesinde. Model bu güce 50kWh değerinde pil paketi ile desteklenen elektrikli motor sayesinde ulaşabiliyor. Pil paketlerinin toplam ağırlığı ise 370 kilogram.

Modelde kullanılan elektrikli motorlar FE07 kodlu Formula E modelinde kullanılan motorlar. Bununla birlikte model çift elektrikli motor kurulumuna sahip. Fakat modelin iki aksı arasında herhangi bir mekanik bağlantı mevcut değil. Tork dağıtım yazılımı, ağırlık ve alandan tasarruf etmeye yardımcı olarak; geleneksel bir merkez diferansiyel ile aynı role sahip.

Audi proje yöneticisi Andreas Roos “elektrikli aktarma organları için en büyük zorluk” olarak isimlendirdiği agresif tarzdaki elektrikli off-roader modelin detaylarını doğruladı.

Son olarak Audi tarafı konu ile ilgili olarak; “dünyanın en zorlu rallisinde geleneksel olarak çalışan rakiplerine karşı genel zafer için rekabet etmek için verimli bir enerji dönüştürücü ile birlikte elektrikli bir aktarma organı kullanan ilk otomobil üreticisi” cümlesini kullanıyor.

“Yeni Jeep Wrangler gelişen teknolojisi ile tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version