Site icon Dijital Tekerlek

Audi Quattro S1 değil, E-Legend EL1!

Alman firması E-Legend, Audi Quattro S1 Ralli modeline saygı duruşu niteliğindeki E-Legend EL1 performanslı elektrikli otomobilini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Gelecek yıl üretime başlaması planlanan model ilk kez Münih Otomobil Fuarında sergilendi. Bununla birlikte modelin ralli severleri gerçekten heyecanlandırdığını belirtmek gerek.

E-Legend EL1 teknik özellikleri

EL1 isimli modelin güç aktarma organına baktığımız vakit bizleri üç elektrikli motorlu biz dizilim bekliyor. Bununla birlikte model önde 201 beygirlik bir motora sahip. Modelin diğer iki motoru ise arka kısma yerleştirilmiş vaziyette. Arka kısımdaki motorların ise her biri 302 beygir gücünde. Yani model totalde 805 beygir güce sahip.

Bu üç elektrikli motor gücünü 90kWh değerindeki pil paketinden alıyor. Bununla birlikte bu pil paketi 300kWh değerinde hızlı şarj desteğine de sahip. Modelin dengesi ve ağırlık merkezi için piller modelin tabanına T şeklinde yerleştirilmiş.

İlk tamamlanan prototip modelinin ardından modelin girdiği testler sonucunda; modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.8 saniye seviyesinde.

E-Legend EL1 Tasarımı

Modelin ön ve arka tarafına yerleştirilen LED gündüz farlarının oldukça güzel göründüğünü belirtmek gerek. Bununla birlikte model bünyesinde üç yönlü ayarlanabilir süspansiyona sahip. İç mekan ile ilgili olarak herhangi kesin bir bilgi mevcut değil. Fakat modelin multimedya, klima ve arka görüş kamerası gibi bağlantılara sahip olacağı bilinenler arasında. Modelin boş ağırlığı 1680 kilogram. Jant tarafında ise modelde 19″ ön, 20″ arka jantlar mevcut.

EL1 model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“E-Legend’in amacı, duygusal sürüşün analog ilkel içgüdülerini modern dünyaya aktarmaktır” dedi. EL1’in yine isimsiz bir tedarikçiden “süper hafif ve kanıtlanmış bir karbon monokok üzerine kurulu” 

“Geliştirmenin ilk aşamasında, bu otomobil, 805bhp güce ulaşan elektrik motorlarından güç alıyor ve efsanevi ralli döneminin unutulmaz teknik harikalarından birinin tarzında son derece büyüleyici bir elbise giyiyor.” 

Son olarak E-Legend EL1 modeli yalnızca 30 adet üretilecek. Bununla birlikte bu sınırlı sayıda üretilen otomobile sahip olmak isteyen kullanıcıların 890.000 Euro gibi bir ücreti gözden çıkartmaları gerekecek.

“Mercedes-Benz EQG konsepti sonunda gösterildi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version