Site icon Dijital Tekerlek

Audi Q4 Sportback ve Bmw iX3 Karşılaştırması

Audi Q4 Sportback ve Bmw iX3 Karşılaştırması 7

BMW, markanın en popüler modellerinden X3’ün tamamen elektrikli versiyonu olan iX3’ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Audi’de Q4 Sportback e-tron Concept, iX3’e karşı rakip olarak benzer büyüklükte bir EV SUV olarak tanıtıldı.

İlginizi Çekebilir: BMW iX3 tanıtıldı! Elektrikli SUV rekabeti kızışacak!

Bu, heyecan verici elektrikli SUV modellerinin tasarımlarını karşılaştırmak için mükemmel bir fırsat. BMW iX3 henüz resmi olarak açıklanmadığından, bu karşılaştırmada Concept iX3’ü kullanacağız.

Öncelikle, Concept iX3’ü Q4 e-tron’dan ayırmak için farklı bir coupe benzeri tavan çizgisine sahip. Q4 Sportback e-tron Concept’ten daha geleneksel, kutu gibi bir SUV olduğunu fark edeceksiniz. Belki de bir iX4 bu Audi için mükemmel bir seçim olabilir. İlk izlenim olarak, iX3’ün sadece birkaç stil farklılığına sahip bir X3 olduğu fark ediyoruz. Sportback’in ise büyük ızgarası ve şık farları ile çok daha fütüristik tasarımı olduğunu görüyoruz. Buna karşılık iX3, normal X3’ün bire bir aynısı gibi, ancak daha yumuşak bir alt ön bölümle birlikte ortada birleştirilen benzersiz bir ızgaraya sahip olması daha hoş bir görünüm sağlamış. Yine de oldukça iyi görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Toyota Corolla Cross SUV versiyonu tanıtıldı!


Yan profile geçtiğimizde, bir kez daha, Sportback devasa tekerlekler ve çok daha sportif bir profil ile bizleri kendisine aşık ediyor😍, iX3 ise gerçekten daha karmaşık bir tekerlek tasarımına ve yan eşiklerde X3’ten ayrılmak için bazı mavi detaylara sahip.

Arka kısımda, iX3’ü hemen hemen X3 ile aynı olan ve hiçbir şekilde göze çarpmayan bir tasarım tercih etmiş. Sportback ise geniş bir entegre kanatçık ve aydınlatılan e-tron yazısı ile çok daha güzel gözüküyor.

Bize göre bu karşılaştırmanın galibi Audi Q4 Sportback e-tron. Umarız bu tasarımını üretim aşamasındaki versiyonunda da korumayı başarabilir.

Exit mobile version