Site icon Dijital Tekerlek

Audi Q4 E-tron elektrikli SUV’sinin iki yeni çeşidini tanıttı

Audi Q4 E-tron elektrikli SUV'sinin iki yeni çeşidini tanıttı 9

Audi, Q4 E-tron elektrikli SUV‘sinin iki yeni çeşidini tanıttı: Standart SUV modelinin dört tekerlekten çekişli versiyonu ve ‘uzun menzilli‘ versiyonu.

Yeni Audi Q4 Sportback 45 E-tron teknik özellikleri

Audi’nin yeni elektrikli Q4 Sportback 45 E-tron modeli, dört tekerlekten çekiş üretmek için iki elektrik motoru (her aksta bir tane olmak üzere) kullanıyor. Bu motor, lüks SUV’ye 261 beygir güç ve 425 Nm tork sunuyor. Bu güçle birlikte Q4 Sportback 45 E-tron, 0’dan 100 kilometre hıza yaklaşık 6.9 saniyede çıkabilme imkanına sahip oluyor. Bunun yanı sıra SUV modeli elektronik olarak sınırlandırılmış 180 km/sa hıza çıkabiliyor. Motorlar, 76,6 kWh net kapasiteye sahip bir lityum iyon pil paketinden elektrik sağlıyor ve bu da maksimum 490 kilometre sürüş menzili sağlıyor.

Yeni Audi Q4 Sportback 40 E-tron teknik özellikleri

Alman otomobil üreticisi, diğer modele ek olarak başka bir varyant olan Q4 Sportback E-tron 40 için de sipariş almaya başladı. Şirket, Q4 Sportback 40 E-tron’un EV serisindeki en uzun menzili sunduğunu söylüyor. Lüks SUV, tek bir şarjla 534 kilometre menzile ulaşabilme imkanına sahip. SUV, arka tekerlekleri hareket ettiren 201 beygirlik bir elektrik motoruyla çalışıyor. Aynı zamanda bu motor 310 Nm torka da sahip. Motorun gücüyle birlikte lüks SUV, 0’dan 100 kilometre hıza yaklaşık 8.5 saniyede çıkabilme imkanına sahip oluyor.

Şirket, yeni SUV çeşitleri hakkında, “Q4 E-tron modelleri, günlük kullanım için ideal olan son derece çok yönlü araçlardır. Geniş iç hacim, yüksek konfor ve uzun mesafeler için uygun menzilin yanı sıra, sürücüler de yüksek şarj hızlarından faydalanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Şarj konusunda da oldukça iddialı olan Audi modellerinin bir şarj istasyonunda yaklaşık 130 kilometre menzil sağlayabilecek şarj seviyesine ulaşması ise 10 dakika sürüyor.

261 beygirlik dört tekerden çekişli Audi Q4 Sportback 45 E-Tron’un Almanya’da fiyatı 50.900 euro iken, 201 beygirlik en uzun menzile sahip Audi Q4 Sportback 40 E-Tron’un fiyatı 49.500 euro olarak belirlendi.

Her iki model de Volkswagen Grubu‘nun Almanya’daki Zwickau fabrikasında sıfır karbon emilimiyle üretiliyor.

“Volkswagen ID.Buzz modelinin planları ortaya çıkıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version