Site icon Dijital Tekerlek

Audi Formula 1 tarafındaki geleceğini açıklamaya hazırlanıyor

Audi, Formula 1 2026 sezonuna girişini resmi olarak önümüzdeki yılın başlarında duyurmaya hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi, FIA tarafına yazdığı mektup ile bitiş çizgisine oldukça yakın olduğunu belirtti. Bununla birlikte Volkswagen Grubu, 2026 yılından itibaren Audi tarafının Formula 1’e dahil olma kararında son aşamaya geldi. Bahsi geçen mektubun görevden ayrılan FIA Başkanı Jean Todt tarafından Audi CEO’su Markus Duesmann ve Teknik Geliştirme Başkanı Oliver Hoffmann’a gönderilen mektupta şu ifadeler geçiyor;

“Çabalarınız sayesinde artık bitiş çizgisine yaklaştık. Son zamanlarda, teknik, sportif ve finansal düzenlemelerin ilk taslağı olan bir dönüm noktasına daha ulaşıldığını gördük. Tüm hedefler için tatmin edici çözümler içerdiğine inanıyoruz.”

“Bu önemli süreci tamamlamak için sizinle ve ekibinizle birlikte çalışmayı ve Gelecek yılın başlarında Formula 1’e girişinizi onaylıyoruz.”

Bu mektup ile birlikte gözler özellikle Volkswagen Grubu tarafından gelmesi beklenen resmi açıklamaya dikilmiş vaziyette.

Bu süreç ile birlikte Porsche tarafının da konuya dahil olup olmayacağı; veyahut Mercedes – Audi rekabetini görüp görmeyeceğimiz büyük merak konusu. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki Audi tarafının Formula 1’e tam bir takım olarak mı yoksa motor tedarikçisi olarak mı dahil olacağı henüz belli değil.

Son olarak McLaren ve Red Bull ile bir ortaklık yönündeki görüşmelerin devam edildiği ve hisse senetler ile ilgili bazı detayların tartışıldığı iddia ediliyor. Yani Audi, Formula 1 katılımıyla ilgili net açıklamayı yüksek ihtimalle 2022 yılının başlarında gerçekleştirecek.

“2023 Le Mans yarışı için Porsche geliştirmelere devam ediyor”

Exit mobile version