Site icon Dijital Tekerlek

Audi Formula 1 katılımına çok yakın!

Audi Formula 1 katılımına çok yakın! 5

Aston Martin, Formula 1‘e dönüşünü kutlamak için 2021’in başlarında yeni AMR21 Formula 1 otomobilini ve yeni logosunu açıkladı. Bundan kısa bir süre sonra, hem Porsche‘nin hem de Audi‘nin 2025 yılında başlangıç ​​gridine katılabileceği söylentileri ortalıkta dolaşmaya başladı. Audi Formula 1 etkinliğine katılmayı mı düşünüyor?

Avusturya’daki Audi ve Porsche CEO’larının Formula 1 güç ünitesi düzenlemelerinin geleceği hakkındaki tartışmalara katılımı ve FIA ​​Güvenlik Direktörü Adam Baker’ın motor sporları fizibilitesini belirlemek için Volkswagen Grubuna katılması Audi için iyi bir haber gibi görünüyor.

Baker’ın Volkswagen tarafından potansiyel bir Formula 1 girişinin uygulanabilir olup olmayacağını değerlendirmek üzere atandığı söyleniyor. Motor sporlarındaki yirmi yılı aşkın kariyeri bulunan Baker’ın, Audi’nin özellikle Formula 1’e dönüşünü, başlangıçta bir motor tedarikçisi olarak değerlendirdiği anlaşılıyor. Bunların yanı sıra Baker, Allan McNish‘in Formula 1’e dönüşünü işaret etti. McNish, eski bir Audi spor otomobil yarışçısı ve Le Mans yarışı şampiyonu. Eski yarış pilotu halen Audi Sport ABT Schaeffler Formula E takımının takım patronluğu görevini üstleniyor.

Audi Formula 1 katılımını gerçekleştirecek mi?

Eski Audi pilotu Allan McNish

McNish’in Audi ve Baker ile yakın bağları olduğu iddia edilen Volkswagen ile motor sporlarının geleceğini belirlemek için çalıştığı düşünüldüğü zaman, çok uzak olmayan bir gelecekte Audi’nin Formula 1 dönüşüyle ​​ilgili resmi bir duyuruya yakın olabileceğimiz kesin gibi görünüyor.

Bunun yanı sıra, Audi, 2010’lu yıllardaki R18‘inin hakimiyetinin anısına Ocak 2023’te tekrardan dünyanın en ünlü spor otomobil yarışlarından Le Mans’a dönecek.

Almanya merkezli şirketin, dünyanın en üst düzey motor sporları etkinliğine katılım gösterip göstermeyeceğini ise önümüzdeki zamanlarda net bir şekilde öğrenebileceğiz. Markanın etkinliğe katılması ihtimalinde, önümüzdeki birkaç yıl içinde güçlenen bir motor sporları varlığı da ortaya çıkabilir.

“Audi RS Q E-Tron modeli Dakar Rallisi için tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version