Site icon Dijital Tekerlek

Audi e-tron GT, üretim bandına girdi!

Henüz resmi olarak üretim formu tanıtılmamış olsa da Audi e-tron GT, kısa zaman içinde bayilerde yerini alacak. Tanıtım yapılmadığı halde bunu nasıl biliyoruz? Çünkü Alman otomobil üreticisi, Almanya’nın Neckarsulm şehrindeki Bollinger Hofe üretim tesisinde tamamen elektrikli lüks performans sedan için seri üretimin başladığını duyurdu. Audi, koronavirüs pandemisinin neden olduğu birçok zorluğa rağmen üretime zamanında başlamayı başardı.

Audi, rekor sürede seri üretim için bugüne kadarki en güçlü elektrikli otomobili olan e-tron GT’yi hazırladı. Bu fabrika halihazırda R8 süper otomobilini ve Audi A6, A7 ve A8’in hibrit ve plug-in hibrit modellerini üretiyor. Bu nedenle sıfır emisyonlu e-tron GT’nin bu tesise eklenmesi ileriye yönelik doğal bir adım diyebiliriz.

Almanya’da üretilen ilk tamamen elektrikli otomobil!

Elektrikli SUV Audi e-tron’un üretiminin Belçika’da gerçekleştirildiğini belirten fabrika yöneticisi yaptığı açıklamada “Audi e-tron GT ile, markanın bir Alman üretim tesisinde inşa edilecek ilk tamamen elektrikli otomobilini üretiyoruz ve böylece geleceğe doğru dev bir adım atıyoruz” dedi. Ayrıca tesisin bu yılın başlarında eko-elektriğe geçmesinin ardından tüm üretim süreci de karbon nötürlüğüne uygun hale getirildi.

Audi’nin Bollinger Hofe tesisinin bir diğer önemli özelliği de geri dönüşüm tesislerinin olması. Alüminyum Kapalı Döngü adı verilen sistem ile A6 veya A7 üretiminden kalan polimer veya alüminyum atıkları tekrar kullanıma hazır hale getirilerek e-tron GT’de yer alabiliyor bu tesisde.

Audi e-tron GT teknik özellikleri

Audi e-tron GT, çevre dostu üretim sürecinin yanı sıra ciddi anlamda güçlü bir performans makinesidir. 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşan elektrikli süper otomobil, 800 voltluk şarj sistemi ile 90 kWh pili 20 dakikada yüzde 80 şarj edebiliyor.

Audi e-tron GT siparişleri, resmi küresel lansmanının hemen ardından 2021 yılının ilk çeyreğinde alınmaya başlayacak.

2021 Porsche Taycan Turbo S tanıtıldı! Çok daha hızlı

Exit mobile version