Site icon Dijital Tekerlek

Audi A8 ve Q7’nin Plug-in Hibrit Versiyonları Tanıtıldı

Audi A8 ve Q7'nin Plug-in Hibrit Versiyonları Tanıtıldı 10

Son zamanlarda otomobil firmaları tarafından oldukça rağbet görülen elektrikli otomobiller üzerine Audi de yoğunlaşmış durumda. Firma, bu yılın ilk başlarında Q5 ve A7 Sportback modellerini tanıtmıştı. Şimdilerde ise plug-in hibrit versiyonlara 2 yeni model daha eklendi. Bunlar da Q7 ve A8 modelleri oldu.

Plug-in hibrit A8 ve Q7’nin tasarımlarına baktığımız zaman standart motorlu versiyonlardan pek de farkı görünmüyor. Araçların diğer araçlardan farklı kısımları olarak tampon tasarımları, ekstra elektrik şarj portu gibi özelliklerden bahsedebiliriz. Ayrıca bu araçların konsollarından alt kısımlarında bulunan dokunmatik ekrana bir de ev butonu eklenmiş. Bu butonla birlikte araçlar tamamen elektrikli moda geçmektedir. Ancak şöyle de bir durum var ki A8 ve Q7’nin bu plug-in hibrit versiyonları tamamen elektrikli olarak sadece 40 km kadar bir mesafe gidiyor.

Bu iki plug-in hibrit versiyonun adlandırmaları da Q7 60 TFSIe ve A8 60 TFSIe şeklinde. Araçların kaputu altında da 3.0 litrelik benzinli V6 motor ile bir elektrik motoru bulunmaktadır. Toplamda 450 beygir güç ile 700 Nm tork üretmektedir. Bu motor sistemi her iki araçta da 8 ileri otomatik şanzıman ve Quattro adlı 4 tekerden çekiş sistemiyle beraber sunulmaktadır. Yine her iki aracın 0-100 km/s hızlanmasının 6 saniye civarında olduğu ve maksimum olarak da 241 km/s hıza ulaşabildikleri bilgiler arasında yer alıyor.

Hem A8 hem de Q7 modelinde plug-in hibrit versiyonlarının bataryaları bagaj zemini altına konumlandırılmış durumdadırlar. Fakat Q7’de 17.3 Kw-saatlik, A8’de ise biraz daha ufak 14.1 kw-saatlik bataryalar kullanılmıştır. Araçların elektrik motoru da içten yanmalı motor ile şanzıman arasına konumlandırılmış biçimdedir. Audi’nin ilerleyen zamanlarda E-Tron GT, elektrikli A5 Sportback, Q4 E-Tron, E-Tron Sportback gibi bir çok elektrikli motor sistemine sahip eni modeller tanıtacağı da duyuruldu.

A8L Hibrit İç Dizayn
Exit mobile version