Site icon Dijital Tekerlek

Audi A8 L Horch Founders Edition resmi olarak tanıtıldı!

Audi A8 L Horch Founders Edition, premium detayları ile kamuoyuna duyuruldu. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Maybach çatısı altındaki modellere rakip olarak üretilen model; Guangzhou Otomobil Fuarı öncesinde Çin’de tanıtıldı. Temel olarak A8 L’ye dayanan model ek olarak 130 mm daha uzatılıyor. Bununla birlikte devasa iç yaşam alanına sahip olan model, bir çok premium özellik ile kullanıcılara sunuluyor.

Audi A8 L Horch Founders Edition tasarımı

Tasarım tarafında bizleri bolca krom detay bekliyor. Bu sayede modelin daha da lüks bir his sunması hedeflenmekte. Maybach tasarımlarına benzeyen jantları da bu lüks hissiyatını destekliyor. Bu jantlar 20″ boyutundayken ciddi anlamda Maybach jantlarına benzeyen bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model, DRL’lere sahip dijital matris LED farlar ile donatılıyor.

Ön tekerlek davlumbazlarının hemen arkasında ve arka tarafta bulunan “Horch” yazısı modelin özel bir seri olduğunu kanıtlar nitelikte. Bununla birlikte model, Oakrun ve Nimbusgrau özel renkleri ile tanıtıldı. Ayrıca modelin opsiyon listesinde Maybach modellerinden alışık olduğumuz iki tonlu boya şemaları da mevcut.

İç yaşam alanı

İç tarafta elmas kapitone deri, koltukları ve kapıların iç kısımlarını kaplıyor. Bununla birlikte ekstra rahatlık için koltuklar, ekstra yastıklamaya sahip. Genel anlamda modeli en lüks Audi A8 modelinin bir ileri seviyesi olarak düşünebiliyoruz. Bu nedenle oldukça popüler olan ayak masajı gibi detaylar bu özel versiyonda da mevcut.

Son olarak modelin yalnızca şimdilik Amerika pazarı için sunulmayacağı doğrulandı. Fakat Çin’de yapılan tanıtım, modelin yalnızca Çin pazarı için geliştirildiği anlamına gelmiyor. Henüz diğer pazarlar ile ilgili net bir bilgi paylaşılmasa dahi; beklentiler ilerleyen haftalarda detayların netleşeceği yönünde. Ayrıca unutmadan belirtmek gerekiyor ki modelin motor tarafında bir sürpriz mevcut. Motor tarafında klasik V8 motor yerine, 48 voltluk bir sisteme sahip olan 3.0 litrelik çift turboşarjlı V6 motor kullanılıyor. Bu sayede model 335 beygir güç üretebiliyor.

“2021 Rolls-Royce Black Badge Ghost detayları açıklandı”

Exit mobile version