Site icon Dijital Tekerlek

Audi A6 E-Tron konsepti resmi olarak tanıtıldı

Audi A6 E-Tron konsepti resmi olarak tanıtıldı 16

Audi A6 E-Tron modeli ikonik A6 modelinin devamı niteliğinde konsept olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi tarafı Şangay Otomobil Fuarında tanıttığı A6 E-Tron modeli ile dikkatleri bir kez daha üstüne toplamayı başardı. Bununla birlikte marka geleceğe yönelik modellerinin gelişimine her geçen gün büyük bir özveri ile devam etmekte.

Audi A6 E-Tron teknik özellikleri

Model Audi ve Porsche tarafından geliştirilen Premium Platform Electric’e dayanmakta. A6 E-Tron modeli bünyesinde iki adet elektrikli motor bulundurmakta. Bununla birlikte model 470 beygir güce, 800 Nm tork değerine sahip. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi dört saniyeden daha az.

Marka fuarda tanıttığı modelin bir çok teknik detayını da bizlerle paylaşmakta. Model elbette Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile gelmekte. Ayrıca süspansiyon tarafında yer alan havalı süspansiyonlar modeli konfor tarafında da oldukça rahatlatmakta.

Pil tarafında model 100 kWh değerine sahip bir pil takımına sahip. Bununla birlikte optimum ağırlık dağılımı adına piller akslar arasına monte edilmiş vaziyette. Ayrıca modelin bu pilleri şarj edebilme yeteneği tarafında ise bizleri 270 kW değerine kadar hızlı şarj desteği beklemekte. Bu sayede model yalnızca 10 dakikalık şarj ile birlikte 300 kilometre kadar yol alabilmekte. Modelin totalde sahip olduğu menzil ise 700 kilometre düzeyinde. Ayrıca model 0.22 gibi bir sürtünme katsayısına sahip.

Audi A6 E-Tron tasarımı

Modelin tasarımına geldiğimiz vakit bizleri oldukça net bir tasarım beklemekte. Model beklenmedik şekilde A5 ve A7 modelleri ile aynı damarda daha şık bir Sportback tasarımına kavuşmakta. Bununla birlikte model 22″ boyutunda jantlara sahip.

Modelin boyutlarına baktığımız vakit ise; 4.96 metre uzunluğa, 1.96 metre genişliğe ve 1.44 metre yüksekliğe sahip. Aslında baktığımız vakit model A7 Sportback modeli ile yaklaşık aynı ayak izine sahip.

Etkileyici Audi ince matris LED far tasarımı model üzerine oldukça güzel bir şekilde konumlandırılmakta. Bununla birlikte model Q5 makyajında gördüğümüz OLED unsurlara sahip olan ışık çubuğunu da benimsemekte.

Son olarak marka henüz modelin iç mekanını göstermemekte. Elbette herkesin merak ettiği iç mekanın tanıtımı ile birlikte modelin rakiplerine göre artıları ve eksileri daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

“Mitsubishi Airtrek elektrikli SUV konsepti tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version