Site icon Dijital Tekerlek

Audi A6 Avant e-tron concept resmi olarak tanıtıldı!

Seri üretim odaklı Audi A6 Avant e-tron concept, öncü sürüş teknolojileri ile Audi’nin geleneksel tasarım dünyasının sentezini gözler önüne seriyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi A6 Avant e-tron concept tasarımı

Audi A6 Avant e-tron concept, 4,96 metre uzunluğu, 1,96 metre genişliği ve güncel Audi A6/A7 ile aynı olmak üzere 1,44 metre yüksekliği ile boyut açısından açık bir şekilde üst sınıfta yer alıyor. Bununla birlikte dinamik gövde oranları ve markaya özgü zarif arka tasarım, rüzgar tünelindeki detaylı tasarım sürecine dikkat çekiyor. 22 inçlik büyük jantlar ve kısa çıkıntılar, yatay gövde ve dinamik tavan çizgisi, Avant’a spor otomobilleri anımsatan gövde orantıları kazandırıyor. Ayrıca keskin çizgiler, gövde genelindeki dışbükey ve içbükey yüzeyler arasında yumuşak gölge geçişleri sağlıyor. Audi A6 e-tron concept, özellikle yandan bakıldığında tek bir kalıptan çıkmış gibi tek parka görünüyor.

Hafifçe geriye doğru eğimli çatı çizgisi ve eğimli D sütunu, Audi Avant cam tasarımının tipik bir özelliği. D sütunu, akıcı bir şekilde aracın arkasından yükseliyor. Bununla birlikte göz alıcı quattro çamurluk kemerleri, gövdenin genişliğini vurguluyor ve organik olarak yan yüzeylere entegre ediliyor. Çamurluk kemerleri, alt panelin üzerindeki özel olarak şekillendirilen batarya alanı ile birbirine bağlanıyor. Ayrıca bu yapı, Audi markasının elektrikli araç ürün gamının özgün bir tasarım öğesi ve siyah bir süsleme ile vurgulanıyor. A sütununun alt noktasındaki kamera tabanlı yan aynalar da Audi e-tron modellerinin karakteristik özelliği.

İki adet büyük hava çıkışı ile birlikte devasa bir arka difüzor arka tamponun alt bölümünü dolduruyor. Sergilenen otomobilinin sportif silueti, Neptune Valley adında sıcak gri bir renkle vurgulanıyor. Renk, gölgede modern, abartısız bir görünüm sergilerken, tam etkisi güneşte ortaya çıkıyor ve efekt pigmentleri ile otomobili yumuşak yanardöner altın tonlar kaplıyor.

Işık teknolojisi

İnce tasarımlı farlar ve stop lambaları otomobilin çizgileriyle bütünleşiyor. Dijital Matrix LED ve dijital OLED teknolojisi, minimum yüzey alanıyla maksimum parlaklık ve farklı özellikler elde etmeyi mümkün kılarken aynı zamanda özelleştirilebilir ışık imzaları da sunuyor. Bununla birlikte gövdenin her iki yanına yerleştirilen üç adet küçük, yüksek çözünürlüklü LED projektör, kapılar açıldığında zemini aydınlatarak yolcuyu dinamik aydınlatma efektleri eşliğinde kendi dilinde mesajlarla selamlıyor. Ayrıca aracın etrafındaki projeksiyonlar, iletişim mesafesini aracın ötesine taşıyor. Araçtaki akıllı bağlantı yardımıyla A6 e-tron concept, diğer yol kullanıcılarına görsel sinyallerle bilgi sağlıyor.

Audi A6 Avant e-tron concept teknik özellikleri

Audi A6 Avant e-tron concept’in iki elektromotoru, 475 beygir toplam güç ve 800 Nm tork sağlıyor.Audi A6 e-tron concept’in ön aksında elektrikli araçlar için özel olarak optimize edilen beş kollu ve arka aksında çok kollu bağlantı kullanılıyor. Bununla birlikte konsept otomobil, uyarlanabilen amortisörler ve Audi havalı süspansiyonla donatılıyor. PPE platformu ile gelen en önemli avantajlardan biri A6 Avant e-tron concept’te yaklaşık 100 kWsa enerji depolayabilen akslar arasındaki batarya modülü bulunuyor.

Batarya, 300 kilometrenin üzerinde menzil sağlamak üzere sadece 10 dakikada şarj edilebiliyor. Ayrıca Audi A6 Avant e-tron concept’in 100 kWsa bataryası yüzde 5’ten yüzde 80’e kadar 25 dakikadan daha kısa bir sürede şarj edilebiliyor.

Audi A6 Avant e-tron concept’inin güç-aktarma teknolojisinin ve gelecekteki tüm PPE modellerinin kalbini 800 voltluk şarj teknolojisi ile donatılıyor. Yani daha önceki Audi e-tron GT quattro gibi, bu da bataryanın hızlı şarj istasyonlarında çok kısa sürede 270 kW’a kadar şarj edilmesini sağlıyor.

Exit mobile version