Site icon Dijital Tekerlek

Audi, elektrikli modelleri ile ilgili bir şeyler netleşiyor

Audi, elektrikli modelleri ile ilgili bir şeyler netleşiyor 15

Her geçen gün elektrikli modellerine verdiği önemi arttıran Audi tarafında, elektrikli Audi modelleri, ile ilgili gelişmeler mevcut. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Öncelikle markanın giriş seviyesi otomobili olan A1 modelinin üretiminin durdurulması marka içerisinde tartışılmakta. Bununla birlikte belki de uzun yıllardır üretilmeyen A2 modeli veya Q2 modeli üretilerek markanın yeni giriş seviyesi modeli konumuna gelmesi planlanmakta.

Geçtiğimiz günlerde dikkatleri üzerine toplayan Audi e-tron GT modeli ile birlikte Audi patronu Markus Duesmann bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar üçüncü nesil A1 modelinin üretimi mümkün görünmediğini içermekte. Ayrıca yukarda belirttiğimiz gibi Q2 veya A2 modelinin yeni giriş modeli olma olasılığı bir hayli yüksek.

Fakat unutmamak gerekir ki A2 modelinin söylentileri on yıl öncesinde de mevcuttu. A2 modeli 1999’dan 2005’e kadar MPV kasa tipinde üretilen bir Audi modeliydi. Şirket direkt olarak bu segment üzerinde çalışıyor olsa da tasarımın detayları henüz net değil. Fakat modelin tasarımının otomobil üreticisinin tanıttığı AL: ME konseptine dayanacağı beklenmekte.

Ayrıca BMW tarafından geçtiğimiz sene Audi tarafına katılan Marcus Duesmann konu ile alakalı şu cümleleri de kullanmakta;  “Tasarım müşterilerimiz için önemlidir, ancak Vorsprung Durch Technik [mühendislik yoluyla avantaj] hala sloganımızdır. Teknolojiyi liderliğe geri getirmeye karar verdik. ” “Bu, yeni bir yerleşik ağa ve 4. seviye otonom sürüşe sahip bir bataryalı araba.”

Volkswagen markasının liderliğindeki Trinitiy projesi ile ilgili ise Deusman; “Bu, iki yıl sonra daha fazla sayıda satılan otomobiller için Artemis teknolojisini kullanacak.” dedi.

Son olarak Deusman’a sorulan “E-Tron GT, R8 ile aynı üretim hattına sahipti; Öyleyse neden üçüncü nesil R8’i de elektrikli bir araba yapmıyorsunuz?” sorusuna cevabı “Orijinal fikir bu değil. Ama mantıklı olabilir. İstersek yapabiliriz. ” şeklinde oldu.

Sonuç olarak Audi tarafının elektrikli araçlara geçişi önümüzdeki on yıl içerisinde gerçekleşecek gibi görünmekte. Belirtmek gerekir ki marka son zamanlarda 2022 E-Tron GT ve RS E-Tron modellerini piyasaya sundu.

“ABT Sportsline imzalı Audi SQ7 bizlerle” başlıklı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version