Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin Vantage, Formula 1’in yeni güvenlik aracı

Aston Martin Vantage, Formula 1'in yeni güvenlik aracı 39

Formula 1 dünya şampiyonası için hazırlanan güvenlik aracı Aston Martin Vantage modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni güvenlik aracı olan Aston Martin Vantage modeli gerçekten oldukça güzel görünmekte. Modelin tasarımında Aston Martin Racing Green gölgesi direkt anlaşılmakta. Ayrıca modelin tasarım kısmında; ön kısmı, yan etekleri ve arka difüzör boyunca oldukça bütün bir tasarım mevcut.

Formula 1 tarafının resmi güvenlik aracı rolünü Mercedes-AMG GT ile paylaşan model GT modeli gibi bolca karbon fiber malzemelere sahip.

Modelin iç tasarımına göz attığımız vakit ise; FIA onaylı yarış koltukları ilk olarak gözlere çarpmakta. Ayrıca modelin orta konsolu da özel olarak tasarlandı. Elbette tasarımında güvenlik aracına özgü bazı özelliklerin kontrolü için eklentiler yer almakta.

Aston Martin Vantage teknik özellikleri

Modelin motor tarafına göz attığımız vakit ise 4.0 litrelik çift turbo şarjlı V8 motor yer almakta.

Ayrıca model 528 beygir güce sahip. Bununla birlikte modelde bulunan yeni ön ayırıcı sayesinde 60 kilogram ekstra bastırma kuvveti sağlamakta. Belirtmek gerekir ki modelin süspansiyon, direksiyon ve amortisör tarafında da değişikliklere sahip.

Son olarak aracın sürücünün ise Bernd Maylander olacağı belirtildi.

Formula 1 2021; Portekiz GP tekrardan takvimde

Exit mobile version