Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin V12 Speedster, DBR1 için saygı duruşunda

Aston Martin V12 Speedster, DBR1 için saygı duruşunda 8

Aston Martin tarafının sınırlı sayıda üretilen V12 Speedster modeli çatısız ve ön camsız süper otomobilin özel sürümünü sunmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model 1950’lerde DBR1 modeli ile sunulan tasarımın ardından yeni modelin bu tasarıma kavuşması saygı duruşu niteliğinde. Bununla birlikte modellerin benzerliği görsellerde direkt göze çarpmakta. Ayrıca V12 Speedster modeli Aston Martin Racing Green rengi ile tamamlanmakta.

DBR1 modelinin geçmişine baktığımız vakit model 1959 yılında 24 saatlik Le Mans yarışını kazanmıştı. Ayrıca model 1.000 kilometrelik Nürburgring’in de üç kez galibi olmayı başarmakta idi.

Markanın baş yaratıcı sorumlusu Marek Reichman; “DBR1’in ihtişamına selam veren ısmarlama bir teknik özellik oluşturmak, ekibim ve ben için büyük bir ayrıcalık oldu ve bu arabaların tasarımlarına uyguladığımız aynı şevkle sürülmesini dört gözle bekliyorum,” cümlelerini kullanmakta.

V12 Speedster tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit eski modelde bulunan Clubsport Beyaz çizgili ve yuvarlak hatlara sahip. Bununla birlikte modelin ızgarasına uygulanan saten gümüş detaylar oldukça güzel görünmekte.

Jant tarafına baktığımız vakit ise bizleri 21″ boyutunda merkez kilitli jantlar beklemekte. Ayrıca marka genel olarak modelin boyamasına 50 saatten fazla zaman ayırdıklarını belirtmekteler.

İç kısıma baktığımız vakit Viridian Green rengindeki kumaş Caithness deri ile tamamlanmakta. Ayrıca model ile birlikte Conker eyer derisine de model ile sahip olma şansına sahipsiniz. İç mekanda ayrıca parlak karbon fiber kaplama detayları ve saten gümüşü ile fırçalanan alüminyum kumanda donanımı da yer almakta.

Aston Martin V12 Speedster teknik özellikleri

Modelin motor tarafına baktığımız vakit bizleri 700 beygir güce ve 762 Nm tork üretebilen 5.2 litrelik çift turbo V12 motor beklemekte. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.4 saniye. Bu hızlanmanın ön cam olmadan yaşanması oldukça heyecan verici olacaktır.

Son olarak Aston Martin V12 Speedster modelinin fiyatı 950.000 dolar seviyesinden başlamakta. Fakat modelin 1 milyon dolar üzerinde satın alınabilir olması beklenmekte.

“Renault ve Dacia modellerini 180 km/s hıza sabitliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version