Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin Ürettiği İlk SUV Modelini Duyurdu

Aston Martin Ürettiği İlk SUV Modelini Duyurdu 3
Aston Martin Ürettiği İlk SUV Modelini Duyurdu 1

Geçmişte araç üreticilerinin SUV modelinde araçlar üretebilmesi bize hayal gibi gelirdi. Fakat küreselleşen ve değişkenlik gösteren bu piyasada spor araba üretimi yapan araç firmaları dahi SUV modelinde araç üretme zorunluluğunda bulunduruyor. Nihayet diğer SUV üreticilerinin arasında Aston Martin ismiyle üretilmiş araçlar karşımıza çıkacak. Yeni tanıtılan Aston Martin DBX, eğimli yapısı ve alıştığımız ön ızgaraları ile Aston Martin’nin ana üretim yapısını yansıtıyor. Ama bu yeni araçtaki ön ızgaralar Aston Martinin kullandığı en büyük ızgara olma özelliği taşıyor.

Aston Martin DBX, 4.0 litrelik turbo şarj özellikli v8 motora sahip. Bu motor 542 beygirlik bir güç ile aktif bir egzoz mekanizması ve silindirleri devreden çıkarma özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

Sıfır KM den yüz KM YE 4,5 saniyede ulaşabilen bu araç aynı zamanda 291 km/s hıza ulaşıyor. Aracın tavanı ve elektrikli tavan perdesi alcantara ile kaplı olup koltuk döşemeleri ise tamamen deri kaplamadır. Peki bu ihtişamlı ve son derece iyi özelliklere sahip aracın fiyatını ne kadar olması bekleniyor? Aston Martin, DBX serisinin başlangıç fiyatının 192,986 dolar olacağını duyurdu.

Exit mobile version