Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin koronavirüs zararını açıkladı

Aston Martin koronavirüs zararını açıkladı 1

İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, koronavirüs nedeniyle satışlarında yarı yarıya bir düşüş yaşadı. İngiliz üretici tüm kötü koşullara rağmen lüks SUV modeli DBX için Ar-Ge ve üretime başlayacaklarını da belirtiyor.

İlginizi Çekebilir: Aston Martin Ürettiği İlk SUV Modelini Duyurdu

Aston Martin, 2020 Ocak ayından Mart ayının sonuna kadar 578 otomobil sattı. 2019’un aynı üç ayında 1057’den% 45 düşüş kaydetti. Firma, çeyrek dönemlik satıştaki düşüşleri, sunulan sınırlı sayıda özel modelin olmamasına bağlandı.

İngiliz üretici, Ocak ve Şubat aylarında özellikle Çin ve diğer Asya ülkelerinde yaygın olan koronavirüsten büyük ölçekte etkilendiğini belirtiyor. Tüm Asya bölgesinde satışlar yüzde 74 düşerken Çin’de yüzde 86 düşüş yaşandı.

İngiltere satışlardan en az etkilenen ülkelerden oldu diyebiliriz. Mart ayının sonunda kendini gösteren virüse karşı İngiltere’de satışlar yüzde 3 düştü. İngiltere ile neredeyse aynı zamanda kısıtlamalara maruz kalan ABD’de ise satışlar bir hayli kötü. ABD’de ilk çeyrekte Aston Martin satışları yüzde 57 azaldı. Aston Martin yöneticileri satışlardaki azalmanın büyük bir kısmının bayilerdeki arz-talep dengesini korumak amacıyla planlı olduğunu dile geetirdi.

Aston Martin koronavirüs zararı: 118.9 milyon sterlin

Satılan otomobil sayısındaki düşüş ve satış fiyatı, Aston’un ilk çeyrek geliri olan 78,6 milyon sterlin, 2019’un aynı döneminde yüzde 60 düştü. 118,9 milyon sterlin zarar, 2019’daki 17,3 milyon sterlin kaybıyla karşılaştırıldı.

İlk çeyrekte Aston Martin’in bayilerinin yüzde 93’ü kapalıydı. Mart ayında üretimin de askıya alınmasıyla beraber Aston Martin’in kapasitesi büyük oranda düştü. Ancak şu an firmanın Çin’deki 18 bayisinin ve dünya genelindeki bayilerinin yüzde 15’inin açık olduğu belirtiliyor.

Exit mobile version