Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin F1 Patronu Otmar Szafnauer takımdan ayrıldı

57 yaşındaki Amerikalı Aston Martin F1 Patronu Otmar Szafnauer takımdan ayrıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Otmar Szafnauer, Silverstone merkezli takıma “Force India, Racing Point ve Aston Martin” isimleri altında 12 yıl boyunca hizmet etti. Szafnauer aldığı karar ile Aston Martin tarafındaki rolünden ayrıldı.

Halihazırda bir sonraki takımı belli olmayan Szafnauer’un yeni sezona iki ay kala takımdan ayrılması en azından Formula 1 severler için beklenmedik bir durum olarak karşılandı. Geçmişinde bulunan Alpine bağlantıları ilk etapta akıllara gelse de, çok geçmeden bu düşünceler yalanlandı. Ardından Szafnauer’in bir sonraki durağı ile ilgili herhangi bir tahmin yapılamadı.

Aston Martin F1 tarafı Otmar Szafnauer ayrılığı üzerine şu açıklamalarda bulundu;

“Otmar’a son 12 yılda takıma verilen hizmet için teşekkür etmek istiyoruz ve şüphesiz yeni zorluklarla karşılaşacağı için ona gelecekte başarılar diliyoruz.”

“Neyse ki, güçlü bir grup tarafından yönetiliyor ve yönetiliyoruz ve yeni bir ekip yapısını duyurmadan önce seçenekleri keşfetmek için biraz zaman ayırma konusunda rahatız.”

“Takımın odak noktası şu anda 2022 sezonunun başlangıcı için mümkün olan en rekabetçi aracı hazırlamak.”

Son olarak Szafnauer’in ayrılışının Aston Martin tarafındaki birkaç personel değişikliğini takip etmesi de dikkatlerden kaçmadı. Tasarımcı Miles Nürnberger Dacia tarafına, şasi gurusu Matt Becker ise McLaren tarafına geçmişti.

“Yeni Mercedes Vision EQXX konsepti resmi olarak tanıtıldı!” başlıklı yazımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version