Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin EV modelleri için 2025’i gösterdi

Aston Martin EV modelleri için 2025'i gösterdi 2

Lüks otomobil üreticisi Aston Martin İngiltere için iki elektrikli modeli 2025 yılında çıkarmaya planlanmakta.

Aston Martin tarafı çok merak edilen elektrikli modelleri 2025 yılında İngiltere’de iki adet BEV modeli üreteceğini taahhüt etmekte. Bununla birlikte marka üreteceği modellere ek olarak bir SUV ve bir tane Spor Otomobil şeklinde modelleri de belirtmekte idi.

Marka BEV modellerinin İngiltere içerisinde bulunan Aston Martin fabrikalarında üretmeyi hedeflemekte. Ayrıca açıklanan SUV modelinin de Galler’de üretilmesi planlanmakta. Markanın spor EV modeli ise Gaydon’daki merkezde üretilecek. Hali hazırda markanın yüzde 20’sine sahip olan Mercedes bu modellerin üretiminde direkt rol almayacak fakat yardım etmesi çok muhtemel.

Aston Martin geçtiğimiz yıllarda halka arz edilmesinin ardından beklediğini bulamamış idi. Bu nedenle markanın imdadına adeta Kanadalı Lawrence Stroll büyük serveti ile yetişmişti. Ayrıca belirtmek gerekir ki Aston Martin tarafı şuan Formula 1 yarışlarında da yer almakta. Hatta sürücüsü Lance Stroll direkt Lawrence Stroll isminin oğlu.

Yaptığı açıklamalarda markanın sahip olduğu Mercedes ortaklığı sebebiyle oldukça büyük şansa sahip olduklarını düşünmekte. Ayrıca Stroll tarafından yapılan açıklamalar BEV modellerinin yanı sıra marka PHEV modeller de üretmeyi planlamakta.

Markanın ilk hibrit versiyona sahip olan DBX modelinin 2021 yılında piyasaya sürülmesi planlanmakta. Ayrıca marka 2023 yılına kadar ek hibrit modellerin geleceğinin sözünü verdi.

Aston Martin acele etmiyor

Lüks otomobil üreticisi aslında geleceğin elektrikte olduğunun farkında fakat; “hepsi bir arada değil” gibi bir görüşe sahip.

Aslında marka Rapide-E ile EV tasarımında elini çoktan denedi. Dedikodulara göre yüksek performanslı EV modelinin zamanında James Bond tarafından sürülen bir araç olduğu söylemleri mevcut idi.

İngiltere tarafında ICE ve dizel motorlu modellerin satışlarının 2030 yılına kadar aşamalı olarak durdurulma kararı; baktığımız zaman markanın planlarından yalnızca 5 yıl sonra. Bu nedenle Marka tarafından atılacak olan sağlam adımlar marka için yeterli olacağı şeklinde düşünülmekte.

Son olarak Lawrence Stroll; markanın önümüzdeki on yılda müşteriler için geleneksel motorları üretmeye devam edeceğini belirtmekte. Bu plan gelecekte değişir mi bilinmez fakat tartışma konusu olacağı kesin.

Exit mobile version