Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin Efsanesi Geri Dönüyor !

Aston Martin Efsanesi Geri Dönüyor ! 2

Dünya’nın en uzun ve en heyecanlı film serilerinden olan James Bond 007 filminin baş karakteri Daniel Craig vazgeçemediği Aston Martin, tekrar 007 ile işbirliği yapma konusunda anlaştı. Tasarımı Daniel Craig’in yaptığı ve dünyada sadece ismine münazır 7 tane bulunan aracın fiyatı 700.007 dolar.

Neiman Marcus sahalara yeni bir Christmas Book  ve  Aston Martin DBS Superleggera ile giriş yaparak fanlarını heyecanlandırdı.   Aston Martin DBS Superleggera fiyatı ise 700.007 olarak belirlendi. Tabi herkes fiyatına bakarak tasarımının kimin yaptığını düşünmekte çok da zorlanmasa gerek.

Daniel Craig tarafından tasarlanan bu manidar ve bir o kadar da ihtişamlı araç mavimsi bir dış renge sahip olmasının yanı sıra iç döşemeside mavi deri olan mükemmel araç insanları mest eden bir ekoseli ön panele de sahip.

Vanquish S’in boşluğunu dolduran yeni model, unutulmaz bir sürüş konforu ve deneyimi sunmak aynı zamanda  vites geçiş hızında lider olmak için hazırlanmış bir otomobil  olarak karşımıza çıkıyor.

Aracımızı biraz da teknik ve mekanik olarak tanıtalım. Aston Martin DBS Superleggera ,DB11’in hafif alüminyum mimarisinin evrimsel bir versiyonunu kullanıyor bu da onu inanılmaz bir sağlamlığa ulaştırıyor. Aston Martin DBS Superleggera’nın kaputunun altında yatan 5.2 lt’lik V12 motor, 715 beygir gücün yanında 900 Nm civarlarında tork üretiyor. Üretilen 715 beygirlik bu devasa güç, ZF tarafından yeni geliştirilen sekiz ileri otomatik şanzımanla  hızlı bir biçimde arka tekerleklere aktarılıyor. Ayrıca firma, motorun optimize edilmiş bir ağırlık denge dağılımı ve daha düşük ağırlık merkezi oluşturabilmek amacıyla şasi sisteminin olabildiğince arka ve alt bölümüne yerleştirildiğini belirtiyor. Bu özelliklerin yanı sıra herkesin merak ettiği hız konusuna da değinelim. Aston Martin DBS Superleggera , 0-100 km hıza saatte sadece 3.4 saniyede ulaşmasının yanı sıra 170 km/s hıza 68 saniyede ulaşıyor. Otomobilin ulaşılabileceği maksimum hız ise test sonuçlarına bakarak 340 km/s olarak belirlenmiştir.

Bu araca 2020 yılına kadar sahip olan müşteriler 700.007 dolarlık fiyatı ödemenin yanı sıra bu özel tasarım aracın yanında Omega Seamaster Diver 300M saatin ve 2020 yılında gösterime girmesi beklenen  yeni James Bond filmi “No Time to Die’ın” dünya ön gösterimi biletinin sahibi olacaklardır. Aston Martin DBS Superleggera, filmde gözüken 4 Aston Martin’den de bir tanesi olacak.

Neiman Marcus, gelirin %12’lik kısmını The Opportunity Network isimli eğitim yardım programına bağışlanacağını da açıkladı . Tüm bu anlattıklarımızın sonucunda James Bond filminin fanları bu süper maziye ve anlama sahip olan makineyi almakta  geç kalmayacaklarını düşünüyorum.

Görsel Kaynaklar 1

Exit mobile version