Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin DBX S, V12 motora kavuşuyor!

Aston Martin DBX S modeli Nürburgring pistinde test aşamasında kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche Cayenne Turbo GT modeline rakip olmak adına geliştirilen; DBX modelinin güçlü versiyonu kamuflajsız bir şekilde test halindeyken görüntülendi. Bununla birlikte model genel tasarım çizgisini korurken teknik tarafta alacağı iyileştirmelerle; rekabete ortak olmayı hedefliyor.

DBX S olarak isimlendirilen modelin 2023 yılında resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Bununla birlikte model standart 542 beygirlik versiyondan çok daha güçlü olacak. Modelin güç artışına paralel olarak daha agresif bir gövde kitine de kavuşması bekleniyor. Ayrıca modelin gücünü yola daha iyi aktarabilmesi için alçaltışmış süspansiyonlar ve gelişmiş fren sistemleri ile donatılması da oldukça muhtemel.

Aston Martin DBX S teknik özellikleri nasıl olacak?

Aston Martin tarafında DB11 AMR’de kullanılan V12 motor, Cayenne Turbo GT ile neredeyse aynı şekilde 630 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte İngiliz otomobil üreticisi Mercedes-AMG tarafının V8 motorunu da modellerinde kullanıyor. Ayrıca markanın bu V8 motorlarını daha düşük bir maliyetle güvenceye almak adına ortaklıktan yararlanmaya devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

Vantage coupe modeli kısa bir süre önce V12 motorlu versiyonu ile birlikte test aşamasında görülmüştük. Eğer beklendiği gibi DBX modeli de V12 motorlu bir versiyona kavuşursa; markanın Valhalla süper otomobili dışındaki tüm modellerinde V12 motor seçeneği mevcut olmuş olacak.

Son olarak Aston Martin DBX S modelinin V12 motora sahip olacağı konuşulsa da; geliştirilmiş bir V8 motor ile birlikte de modelin sunulacağını düşünen kişi sayısı bir hayli fazla. Sonuç olarak merakları yalnızca Aston Martin tarafının resmi lansmanı cevaplayabilecek.

“Yeni Nissan GT-R özel renkleriyle geldi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version