Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin DBX modeli İngiliz üreticiyi adeta sırtlıyor

Aston Martin DBX sahip olduğu satış verileri itibariyle markanın satışlarının yüzde 50’sinden fazlasına sahip. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Üçüncü çeyrek raporlarını açıklayan İngiliz otomobil üreticisi 2021 yılından günümüze kadar 4.250 araç sattı. Satılan modellerin 2.186’sı direkt olarak DBX SUV modeli. Oldukça başarılı olan bu satış verilerinin önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen yeni sportif DBX modeli ile daha iyi bir hale gelmesi hedefleniyor.

Aston Martin 2021 yılı bitmeden yaklaşık 6.000 adet araç satmayı hedefliyor. Bununla birlikte şirketin 736,4 milyon sterlin seviyesinde açıklanan 2021 yılının üç çeyreklik geliri; geçtiğimiz yıla göre yaklaşık üç kat daha fazla.

2024/2025 yıllarında bu satış sayısının 10.000 adet seviyesine yükseltmeyi planlıyor. Bu planın beraberinde 2 milyar sterlinlik bir gelir yaratacağı da beklentiler arasında yer alıyor. Bununla birlikte markanın bu hedefine ulaşabilmesi için mutlaka ürün gamında bazı geliştirmelere gitmesi gerekiyor. Ayrıca bu geliştirmelerin ilki belki de DBX S modeli. V12 motora sahip olması beklenen DBX modelinin bu versiyon ile hitap ettiği kitleyi büyütmesi bekleniyor.

Son olarak Aston Martin Valkyrie modeli ile de dikkatleri çeken üreticinin, hiper otomobil tarafında yeteneklerini sergiliyor olması oldukça heyecan verici. Bununla birlikte marka sahip olduğu hedefler ile adeta bir kar topu etkisini yakalamayı planlıyor.

“Aston Martin Valkyrie üretimi başladı, ilk özellikler belli oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version