Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin AMB 001 ile motosiklet sektörüne girdi!

Aston Martin AMB 001 ile motosiklet sektörüne girdi! 2

Aston Martin AMB 001 modeli motosikletini Milano’da tanıttı. Brough Superior ile birlikte çalışan Aston Martin 180 beygir güç üretebilen bir motosiklet tanıttı. Detaylarını birlikte inceleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Aston Martin Ürettiği İlk SUV Modelini Duyurdu

Aston Martin AMB 001

Aston Martin AMB 001 sadece 100 adet üretilecek

Aston Martin’in ilk motosikleti olma özelliğini taşıyan bu model, pistte kullanılmak için üretildi. İngiliz süper otomobil üreticisinin ikonik renklerini kullanan bu motosiklet yalnızca 100 adet üretim ile sınırlandırıldı.

Tamamen Aston Martin tasarımcıları tarafından tasarlanan AMB 001 modeli markanın motosiklet sektörüne girmesi için atılmış önemli bir adım gibi duruyor. Karbon fiber kullanılarak yapılmış olan sert gövde ve çift salıncaklı ön süspansiyonlar modelin dikkat çeken özellikleri arasında.

180 kg ağırlığındaki AMB 001 modeli kullandığı 997 cc turbo şarjlı v-twin motordan 180 beygir güç üretiyor. 8 valfli v-twin motorun ürettiği bu gücü 6 ileri vitesli bir şanzıman yola aktarıyor. Brough Superior’un Fransa’daki fabrikasında el işçiliği ile üretilecek AMB 001’in fren sistemleri için de alanında uzman ekiplerle çalışıldığını belirtiyor Aston Martin yetkilileri.

2020’nin ikinci yarısında satışa sunulması beklenen iki marka için de büyük önem taşıyan bu motosikletin fiyatı ise 93.000 sterlinden başlıyor (780.000 TL + vergiler)

[ngg src=”galleries” ids=”14″ display=”basic_slideshow”]
Exit mobile version