Site icon Dijital Tekerlek

Aston Martin 2022 Formula 1 sezonunda yarışacağı aracı duyurdu

Aston Martin 2022 Formula 1 sezonunda yarışacağı AMR22‘i resmi olarak tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Aston Martin Gaydon fabrikasında yapılan lansman ile tanıtılan yeni AMR22, zümrüt yeşili rengiyle dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte ikonik rengini siyah detaylar ile bütünleştiren marka, gerçek anlamda 2022 Formula 1 aracının tanıtan ilk takım da oldu. Yani lansman ile duyurulan aracı direkt olarak 2022 sezonunda yarışlarda göreceğiz. Ayrıca yeni AMR22 ilk kez cuma günü Silverstone’da piste çıkarılacak. Gün boyunca yapılacak 100 kilometrelik sürüş ile takım, 2022 aracını piste çıkaran ilk takım olacak.

Takım ismi tarafında iki farklı isim sponsoru bizleri bekliyor. Bunlardan ilki geçtiğimiz yıl yeni isim sponsoru olarak duyurulan Cognizant. İkincisi ise Suudi Arabistanlı petrol devi Aramco oldu. Bununla birlikte takımın 2022 sezonunda resmi ismi Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Team olacak.

Otmar Szafnauer’in ayrılığı ile boşalan motor sporları patronu kolduğuna BMW’nin motor sporları patronu Mike Krack getirilirken; sürücüler tarafında herhangi bir değişime gidilmedi. Yani Sebastian Vettel ve Lance Stroll önümüzdeki sezon direksiyonda kalmaya devam edecek.

Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Team açıklamalar

Eski Formula 1 dünya şampiyonu Sebastian Vettel yeni sezona ilişkin aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Yeni kurallar var ve tabii ki tüm takımlar doğru olanı yaptıklarını umuyorlar. Herkes kazanmak istiyor, Buna ben de dahilim. Eğer hayalinizde kazanmak olmasaydı, Formula 1’de yer almazdınız. Benim de bundan farkım yok.”

“Yine de en önemli şey ilerleme kaydetmek olacak. Bu, beş yıllık projenin henüz ikinci yılı ve bu yüzden hâlâ başlangıç aşamasındayız. Fakat bu takımın büyük hedefleri ve büyük planları var. Bunun bir parçası olduğum için heyecanlıyım.”

Lance Stroll ise yeni sezonla ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Sadece daha iyi bir iş yaptığımıza inanmamız gerekiyor ve bu sürece dahil olan herkesin, hem Seb’e hem de bana en iyi şansı vermek adına inanılmaz derecede yoğun çalıştığını biliyorum.”

“Aynı zamanda yeni sezona girerken gerçekçi olmamız da gerekiyor. Asıl amacımız geçen yıla göre ön bölüme yaklaşmak olacak. Seb’in de dediği gibi hepimiz piste çıkana kadar kimin nerede olacağını bilmek imkansız olacak ve o zaman bile Bahreyn’deki sıralama turlarına kadar kimin gerçekten nerede olduğunu bilemiyor olabiliriz.”

“Aston Martin’de gerçekten zeki insanlar var. Bu yüzden bu yıl iyi bir ilerleme kaydedeceğimiz konusunda iyimserim.”

“Red Bull, 2022 Formula 1 aracı RB18’i resmi olarak tanıttı!”

Exit mobile version