Site icon Dijital Tekerlek

Aspark Owl : 1985 hp Gücündeki Yeni Canavar

Aspark Owl : 1985 hp Gücündeki Yeni Canavar 1

Aspark Owl

Yıllardır Bugatti’den başka yüksek beygirli araba ismi duymak oldukça güç. Teknolojinin git gide gelişmesi ile beraber ortaya yeni bir hiper araba çıkmış oldu. 1985 hp güçte olan Aspark Owl isimli hiper aracın 100 km hıza yalnızca 1.77 saniyede ulaşabildiği söylenmekte.

Araç parça parça görüntüler ile de olsa bazı ipuçları ile uzun süredir medyaya servis edilmekte idi. Japon dehasının ürün olan elektrikli Aspark Owl, Tesla Roadster’dan 13 ms daha çabuk 0-100 km/s hızlanma süresi iddiasında. Kaputun altında ise 1985 hp 2000 Nm tork 4 adet elektrik motoru bulunmakta.

Aspark Owl isimli hiper aracın maksimum hız değeri 400 km/s olarak belirtilmekte. 300 km hızda iken durağan konuma gelebilmesi için 10.6 saniye gerekmekte. Bu değere bakarak aracın hızlanması kadar fren performansı da şaşırtıcı derece olağanüstü. 64 kWh bataryaya sahip olan aracın menzili ise 450 km. Firmanın yetkili ağızları ise bu batarya kapasitesinin ileride artırılabileceğini söylemekteler.

1985 hplik canavarın dış tasarımı ise ben bir hiper arabayım nidasını taşımakta. Gösterişli kıvrımlara sahip olan aracın teker bölümlerinde bu tasarım daha belirgin durmakta. Gövdeyi oluşturan tüm parçalar CFRP adı verilen karbon fiber takviyeli plastikten imal edilmiş. Aracın şasisi ise 120 kg ve karbon fiber monokok kimliğinde. Yükseklik ise 99 cm.

Aspark Owl sahip olduğu süspansiyon sistemi sayesinde 80-160 mm arası üç farklı yükseklik ayarını barındırmakta. Yukarıda anlatmış olduğumuz olağan üstü frenler ise arkada 4 önde ise 10 pistonlu kaliperleri olan karbon seramik kimliğindeler.

Aracın iç tasarım ile ilgili herhangi bir görsel bulunmamakta ancak söylemlere göre ise fütüristik bir tasarıma sahip ve içerisinde 4 adet ekran gibi bu tasarımı destekleyecek donanımlar bulunmakta. 2020 yılında teslimatları başlayacak olan Aspark Owl, 50 adet üretilecek ve fiyatı 3.2 milyon dolar olacak.

Motor sporları ile ilgili gelişmeleri şuradan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version