Site icon Dijital Tekerlek

Arrival Car Uber ortaklığıyla geliştirilmeye devam ediliyor

Arrival Car, Uber ile yapılan altı aylık yoğun bir istişarenin ardından sürücülerin ihtiyaçlarına yönelik tasarlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İngiliz start-up Arrival ile Uber tarafının ortaklaşa geliştirdiği özel elektrikli binek otomobilin tasarımı resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte altı aydan daha kısa bir sürede sıfırdan geliştirilen modelin yol testlerine 2022 yılında başlanacak. Uber tarafının 2025 yılına kadar Londra’da tamamen elektriğe geçme arzusunu desteklemede oldukça önemli bir yere sahip olan modelin; 2023 yılının üçüncü çeyreğinde üretimine başlanabilir.

Elektrikli otomobil direkt olarak birincil kullanıcıların geri bildirimleri ile geliştirilirken; bu geliştirmeler seri üretime geçme aşamasına kadar modeli etkilemeye devam edecek. Bununla birlikte Arrival, ilk otomobilin “hem sürücüler hem de yolcular için mümkün olan en iyi deneyimi sunmak ve en fazla kilometrenin gerçekleştiği kentsel ortamlara temiz hava getirmek için özel olarak araç çağırma endüstrisi için” tasarladığını özellikle belirtiyor. Bu doğrultuda modelin kişisel bir araç gibi yıllık 6000 kilometrelik kullanıma göre değil, yılda 28.000 ila 31.000 kilometrelik kullanıma göre geliştirildiğini belirtmek gerekiyor. Ayrıca modelin teknik özellikleri hakkında şimdilik herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Arrival Car hakkında açıklamalar

Arrival’ın platform patronu Tom Kelvidge model ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor;

“Bu, Arrival için önemli bir kilometre taşı ve bugün Arrival Car’a ilk bakışı yayınladığımız için çok heyecanlıyız.”

“Geçtiğimiz altı ay boyunca, özellikle araç çağırma endüstrisi için bir araç oluşturmak ve onu uygun fiyatlı, dayanıklı ve harika bir görünüme kavuşturmak için Uber’in sürücüleriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz.”

“Elektrikli sürüş, küresel olarak şehirlerdeki araçların emisyonlarını azaltmada çok önemli bir rol oynayacak ve topluluklar için sürdürülebilir, temiz bir çok modlu ulaşım sistemi sağlayacak. Hem kendileri hem de yolcuları için deneyimi artıran ve bu süreçte kentsel havayı temiz hale getiren, yolculuk için mümkün olan en iyi ürünü geliştirerek sürücüleri bu geçişte desteklemeye hevesliyiz.”

“Elektrikli Volkswagen modelleri şarj konusunda geliştirilecek”

Exit mobile version