Site icon Dijital Tekerlek

Arazi Canavarı Elektrikli Bisiklet

Arazi Canavarı Elektrikli Bisiklet 4

Elektrikli araçlar sektörünün bisiklet tarafı da hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Burada karşımıza çıkan son model UBCO FRX1 Freeride Trail Bike, teknik özellikleriyle nefes kesiyor.

Tanıtıma çıkarılan son dönemdeki en iddialı elektrikli bisiklet modellerinden biri olan  UBCO FRX1 Freeride Trail Bike, gördüğünüz gibi araziye özel tasarlanmış. Elektrikli motorsiklet özelliklerine sahip model, günlük kullanıma pek uygun değil. Fakat saatte 80 km hıza çıkabiliyor olması ana yollarda da rahatlıkla yol alabilecek güçte olduğunu gösteriyor.

Fonksiyonel olarak kullanabileceğiniz pedallara ayrıca pedal destek sistemine de sahip. Toplam ağırlığı 52 kg olarak açıklanan bisiklet, sıvı ile soğutulan 15 kW (20 beygir) gücünde bir motor üstüne kurulmuş. Bu motor pedalı destekliyor ve ayrıca yanında motorsiklet gibi sürekli aktarım da yapabiliyor. Burada bir gaz kolu bulunan dikkat çekici araç, önde ve arkada dört pistonlu disk frenler kullanıyor.

9 vitesli olduğu aktarılan UBCO FRX1, 2.2 kWh Li-ion pil paketiyle geliyor. Maksimum menzili tahmin etmesi kolay olmasa da 100 km olarak açıklandı.

Bir ilginç tarafı da “regenerative” sistemiyle fren yaparken enerji toplayabiliyor. Model standart priz üstünde 2,5 saat içerisinde tamamen doldurulabiliyor

Dijital Tekerlek | Twitter

Üst düzey UBCO FRX1 modelinin henüz fiyatı açıklanmadı. Ancak ucuz ya da uygun olması kesinlikle beklenmiyor, çok özel bir kitleye hitap edecek gibi.

Tamamen açıklandığında detaylarına birlikte bakacağız.

Takipte kalın!

Exit mobile version