Site icon Dijital Tekerlek

Araçlarımızda Tekerlek Kullanımı Nasıl Olmalı?

Araçlarımızda Tekerlek Kullanımı Nasıl Olmalı? 3

Tekerlek Kullanımı

Tekerlek, kullandığımız aracın performansını yüksek seviyede gösterebilmesi için en önemli etkenlerden bir tanesidir. Bunun yanısıra tekerlek aracın yol ile temasını sağladığından dolayı en çok aşınan araç parçalarımızdandır. İyi bir sürüş, konfor ve güvenliğimizi en üst düzeyde tutmak istiyorsak aracımızın tekerleklerinin nasıl kullanıldığını ve bakımını nasıl yapacağımızı bilmemiz gerekir.

Yağmur yağması sonucu yolda meydana gelen çamur, yollarda kullanılan asfalt hatta ve hatta kışın buzlanmaya karşı kullanılan tuz bile lastiklerimizin aşınmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden motor bakımımıza ne kadar önem veriyorsak aynı derecede lastik bakımlarımıza da aynı önemi gösterebilmemiz gerekiyor. 

İlk olarak aracımız için lastik seçimini ele alalım,

Aracımıza rastgele lastikler takamayız bunun için aracımızın içerisinde bulunan katalogdan veya eskiyen lastiklerimizin üzerinden lastiğimizin ebatlarını öğrenmeliyiz. Aracımıza uymayan ebatlarda lastik kullanırsak aracımızın dengesini bozacaktır.

Tekerlek Kullanımı

Bunun yanında alacağınız lastiğin kalitesine ve uzun süre aşınmaya dayanıklı olmasına dikkat ediniz!!!

Aracımıza lastik seçerken dikkat etmemiz gereken önemli unsurlardan bir tanesi de yakıt tasarrufu sağlayan lastikler seçmek sizin için faydalı olacaktır. Bunun için lastikçinizle iletişime geçip onlardan bilgi alabilirsiniz. Yakıt tasarrufu ve güvenliğiniz açınızdan önemli olan bir diğer husus mevsimsel lastiklerdir. Kış aylarında kış lastiklerimizi, yaz aylarında ise yaz lastiklerimizi takmamız bu uygulama hem cebinizi hem de aracınızı rahatlatacaktır.

Dijital Tekerlek | Twitter
Peki aracımızın bütün lastiklerini değil de tek lastiğini değiştirirsek ne tür sıkıntılarla karşılaşırız. Bunlar;
  1. Dengesiz Sürüş ve Yetersiz Yol Tutuş: Farklı olan lastik ile diğer lastikler arasında göz ile görülemeyecek ebat farlılıkları olursa uzun vadede bu aracınızda farklı sorunlara yol açacaktır.
  2. Kızaklama sorunu: Su birikintisine girdiğimiz zaman aracı döndürmek istediğimizde dönme hareketi yerine kaymaya başlamasına “kızaklama” denir.
  3. Fren Mesafesi Sorunu: Kullandığımız lastikler yol tutuşu ve aracın dengesi bakımından önemli olduğu için fren mesafesi içinde önemlidir. Çünkü aracımızın dengesi bozuk olursa hatalı frenlemeler ortaya çıkabilir.
  4. ABS ve ESP Mekanizmalarında Çalışma Sorunu: Herhangi olumsuz bir durumda aracımızın kaymasını ve savrulmasını önleyen bu sistem lastikler ile beraber çalışmaktadır. Bunun için tekerleklerinizin farklı olması bu mekanizmaların kafa karışıklığına uğramasını sağlayarak devre dışı bırakma ihtimali vardır.
Exit mobile version