Site icon Dijital Tekerlek

Aprilia Tuareg 660 arazi motosikleti Türkiye’de yola çıkmaya hazır!

Aprilia Tuareg 660 arazi motosikleti ülkemizde Doğan Trend Otomotiv tarafından satışa sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İtalyan motosiklet devi Aprilia, 660 ailesini yeni Tuareg modeli ile genişletiyor. Bununla birlikte modelin çekici İtalyan tasarımı, gelişmiş üstün teknolojik özellikleri ve yüksek performansı ile kullanıcıların beklentilerini karşılayabilmesi bekleniyor. Sokak sürüşü için tasarlanan RS ve Tuono 660 modellerinde gördüğümüz; Aprilia 660 platformu bu kez, arazi sürüşüne odaklanan Tuareg modelinin temellerini oluşturuyor.

Aprilia Tuareg 660 tasarımı

Tasarım tarafında model Piaggio Grubu’nun Pasadena, California’daki tasarım merkezi PADC (Piaggio Gelişmiş Tasarım Merkezi) imzasına sahip. Bu sayede görünüm, teknoloji ve fonksiyonellik arasında mükemmel bir dengeye sahip bir motosiklet tasarımı bizleri bekliyor. Bununla birlikte bünyesinde Outdoor ve Adventure dünyasından detaylara sahip olan model; Indaco Tagelmust versiyonunun grafikleri ve logosu ile de 1988 Tuareg 600 Wind’e gönderme yapıyor.

Ön grenaj tarafında bizleri bekleyen; Cam elyaf ile güçlendirilen teknopolimer malzeme ile üretilen malzeme modelin tasarımındaki özeni adeta gözler önüne seriyor. Bununla birlikte Tuareg modeli, RS 660 ve Tuono 660 modellerinde başarıyla uygulanan ve aerodinamik eklenti görevi gören çift kaplama konseptinden de yararlanıyor.

Gösterge paneli tarafında bizleri 5″ boyutundaki renkli dijital TFT gösterge paneli bekliyor. Bununla birlikte sürüş verilerini okunaklı bir şekilde gösterebilen bu ekranın parlaklığı; sensörler sayesinde aydınlatma koşullarına göre ayarlanabiliyor. Modelin multimedya kısmında ise bizleri, Aprilia MIA Sistemi bekliyor. Bu sistem sayesinde hem gidon kontrolleri hem de ses asistanı ile telefon görüşmeleri ve müzik içerikleri gibi özellikler yönetilebiliyor. Ayrıca bu sistem ile sürücünün tamamlanan yolculukları kaydetmesine ve telemetri işlevini kullanarak uygulamada elde edilen verileri analiz etmesine olanak sağlanıyor.

Aprilia Tuareg 660 teknik özellikleri

Çap x Strok81 x 63,93 mm
Silindir hacmi659 cc
Sıkıştırma oranı13,5:1
Maksimum güç80 HP
Maksimum tork70 Nm
Yakıt tüketimi4,0 lt/100 km
Yakıt deposu kapasitesi18 litre (3 litre yedek depo)
AteşlemeElektrikli
YağlamaIslak karet
Şanzıman6 vitesli. Aksesuar olarak Aprilia Quick Shift (AQS) sistemi
DebriyajKaydırmalı sistemli çok plakalı ıslak debriyaj
İkincil sürüşZincir, Sürüş oranı 15/42
ŞasiÇelik boru tipi iskelet ve iskeleti vidalı alüminyum plakalarla motora bağlayan alt şasi
ABSÇok haritalı ABS
JantlarÖnde: 2.15 x 21″, arkada: 4,25 x 18″

Boyutları

Aks mesafesi1525 mm
Uzunluk2220 mm
Genişlik965 mm
Sele yüksekliği860 mm
Çatal açısı26,7°
İz genişliği113,3 mm
Ağırlık204 kilogram

“Mullen Five elektrikli SUV modeli tanıtıldı”

Exit mobile version