Site icon Dijital Tekerlek

Apple, Tesla Bilgi Eğlence Sistemi’ni tasarlasaydı nasıl görünürdü?

apple-carplay-concept

Apple Car’ın şakalarına yakalanmadan önce, yola çıkmadan iTunes şifrenizi sormadan , hiç kimse Apple CarPlay‘in büyük bir bilgi-eğlence ekranında nasıl görünebileceğini merak etmedi. Neyse ki, yeni bir 9TO5MAC makalesi, son zamanlarda merak etmeyi bırakan ve Tesla Bilgi Eğlence Sistemi kullanıcı ara yüzünün nasıl görünebileceğine dair kendi versiyonunu tasarlayan grafik tasarımcısı John Calkins’i duyurdu.

Apple‘ın sadece Tesla‘dan daha fazlası ile görüştüğünden bahsetmiyoruz – söylentiye göre Hyundai de kartlarda olabilir – ve yıllar önce Tim Cook Tesla’yı satın almakla ilgili bir toplantıyı reddetti. Şimdilik bu bilgileri bir kenara bırakalım, çünkü bu sadece Apple’ın bilgi-eğlence sisteminin sunabileceği deneyimi hayal eden eğlenceli bir deney.

Bazı perspektifler için, 9TO5MAC, Tesla Model 3’ün zaten bir MacBook Pro’yu bir arabaya getirmek ve gerekli işlevleri harmanlamakla karşılaştırılabilir bir 15-inç dokunmatik ekran kullandığını belirtmektedir.

Bu nedenle, ekranın sol tarafı, mevcut kullanıcıların bekleyeceği aynı CarPlay özelliklerini iklim kontrolü, şerit yardımı ve diğer temel hayati göstergelerle birlikte korurken, sağ taraf uygulamalarla daha dokunsal etkileşime izin veriyor.

Geniş ekranın net odak noktalarından biri, TV şovlarını ve filmleri kendi aracınızın konforunda izleme yeteneğidir. Tesla araçlarının bunu zaten yapabileceğini biliyoruz, ancak düzenlenen CarPlay sistemi de Apple TV‘nin özel şovlarını izleme yeteneğini getirecek.

Bu arada, bekleyelim ve Apple ekosisteminin otomotiv dünyasına girip girmeyeceğini görelim. Geleceğin ne beklediğinden emin olamayız, ancak bu kavramın çok umut verici olduğu açıktır.

Exit mobile version