Site icon Dijital Tekerlek

Apple tedarikçisi Foxconn üç yeni elektrikli modeli tanıttı

Apple tarafının önemli tedarikçilerinden olan Foxconn üç yeni elektrikli modelini resmi olarak tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model C, Model E ve Model T olarak isimlendirilen elektrikli prototip modeller; konsept SUV, sedan ve elektrikli otobüs olarak dikkatleri çekmeyi başarıyor. Tayvanlı elektronik devi tanıttığı modeller ile küresel bir otomobil üreticisi olma hedefine sahip.

Foxconn prototip modelleri teknik özellikleri

Model C

“Saf elektrikli doğaya sahip, özünde optimize edilmiş bir elektrikli SUV” temeli üzerine inşa edilen Model C; 2860 mm dingil mesafesine, 4640 mm uzunluğa sahip. Bununla birlikte model oldukça geniş alanı sayesinde 7 kişilik bir oturma düzenini kullanıcılarına sunabiliyor. Batarya tarafında bizleri 58kWh değerindeki pil paketi bekliyor. Sahip olduğu elektrikli motor ile 134 beygir güç üretebilen model, 598 kilometre menzile sahip.

Model E

Tasarım aşamasında Pininfarina desteğine sahip olan Model E; “mobil ofis” olarak kullanılabilecek bir arka koltuk tasarımına sahip. Bu tasarım ile birlikte modelin lüks sedan kategorisinde yer aldığını söylemek yanlış olmaz. 717 kilometre menzile sahip olan model, 96kWh değerindeki pil paketi ile eşleştiriliyor. Model ön tarafta bulunan 201 beygirlik motoru ve arka tarafta bulunan 536 beygirlik motoru sayesinde totalde 750 beygir güce sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 2.8 saniye seviyesinde.

Model T

Elektrikli prototip otobüs tarafında bizleri 400 kilometrelik bir menzil değeri bekliyor. Ayrıca modelin azami hızı 120km/s düzeyinde. Bununla birlikte modelin 200.000 kilometreden gazla test edildiğini de özellikle belirtmek gerek.

“Bugatti Centodieci sıcak hava testlerinde oldukça başarılı!”

Exit mobile version