Site icon Dijital Tekerlek

Apple-KIA Motors işbirliği devrede

Apple-KIA Motors işbirliği devrede 2

Önceden Apple-Hyundai arasındaki görüşmeler basına sızmıştı. Bu görüşmelerin ardından Apple otomobil üretimi konusunda ciddi olduğunu gösteren bir haber daha bizlerle. Apple-KIA Motors işbirliği ile ilgili detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Teknolojik devi Apple’ın üreteceği söylenen elektrikli araç hakkında her geçen gün yeni bilgiler paylaşılıyor. CNBC tarafından yapılan habere göre Apple Car sürücüye ihtiyaç duyulmayacak şekilde tasarlanması planlanmakta. Daha önce buradan da ulaşabileceğiniz haberimizde Apple aracının E-GMP üzerine inşa edileceği bilgisini paylaşımı mevcuttu. Ayrıca Apple KIA Motors’ a da 3.6 milyar dolar yatırım gerçekleştirdiği açıklanan bilgiler arasında. Bu yatırımın amacı muhtemelen KIA Motors tarafından üretilecek araçların; teknoloji tarafında Apple teknolojileri ile donatılıp, iki büyük farklı kulvarda yer alan şirketlerin güçlerinin birleşimi gibi görünmekte. Bununla birlikte Apple Georgia’daki üretim merkezini otomobillere uygun hale getirmeyi planlıyor. Bu sayede, yılda 100.000 adet civarında Apple Car üretimi yapmayı hedefliyor.

Apple-KIA Motors için büyük gün 17 şubat

Ediniler diğer bilgiler göz önüne alındığında resmi anlaşmanın 17 Şubat tarihinde imzalanması beklentisi mevcut. Apple şirketi hedeflenen ve düşünülen 2024 yılında Apple Car modeliyle otomobil sektörüne girme planları oldukça iyi işliyor gibi görünmekte. Öte yandan KIA Motors yetkilileri tarafından gelen açıklama şu şekildeydi.

“Birden fazla yabancı firma ile sürücüsüz ve elektrik motorlu otomobiller konusundaki işbirliğini gözden geçiriyoruz.” şeklinde bir açıklama yapması, iddiaların doğru olabileceğini düşündürüyor.

Tüm bunlarla hatırlatmak isteriz ki Hyundai, KIA Motors’ un sahibi. Bununla birlikte daha önce gerçekleşen görüşmeler sonucunda kararsız kalan taraf Hyundai olmuştu. Sonuç olarak Hyundai bu işbirliği için düşündüğü süre içerisinde en doğru işbirliğinin KIA Motors üzerinden yapılmasına karar kılmakta.

Exit mobile version