Site icon Dijital Tekerlek

Alt Pazara Çekilen Skodanın Ceo’sundan Durum Açıklaması

Alt Pazara Çekilen Skodanın Ceo’sundan Durum Açıklaması 3

Skoda Ceo’su Berhard Maierın çalışanlarına bir mektupla seslendi.

Dünyanın önde gelen otomobil firmalarından olan Volkswagen grubu’nun Skoda’yı Renault Dacia gibi düşük maliyetli markalarla yarışabilmesi için alt classa indirmeyi düşündüğünü belirtti. Bu gelişmelerden sonra Skoda Ceo’su elemanlarına endişelenecek bir şey olmadığını belirtti.

Volkswagen Ceo’su Berhard Maier’in yazmış olduğu Mektupta ileri dönük tasarım dili, markanın açıklık, parasal değer, fonksiyonellik değerlerinde aynı kalacağını belirti. Maier, “marka konumlandırmasını gözden geçirmek, çok markalı şirketlerin strateji departmanlarının temel görevlerinden biridir. Bu normal bir süreçtir.” diyerek çalışanlarını derin bir nefes aldırdı.

Volkswagen kısa süre yapmış olduğu açıklamada Skoda’yı daha ulaşılabilir bir konuma yükselterek Kia, Dacia ve Hyundai gibi markalara  yarışa bilecek konuma çıkarmak istediğini belirtmişti.

Dijital Tekerlek | Facebook

VW Grubu’nun ürün stratejisi şefi Michael Jost, yapmış olduğu basın toplantısında “marka kimliklerini gelecekte daha net bir şekilde yönetmek istiyoruz” demiş ardından “SEAT daha duygusal otomobilleri temsil edebilir ve Skoda, doğu Avrupa pazarına ve daha fazla işlevsellik isteyen müşterilere daha iyi hizmet verebilir” ifadelerine konuşmasında yer vermiştir.

Görsel Kaynaklar 1

Exit mobile version