Site icon Dijital Tekerlek

AlphaTauri, 2022 Formula 1 aracı AT03’ü resmi olarak tanıttı!

AlphaTauri dün yapılan lansman etkinliğiyle 2022 Formula 1 sezonunda yarışacağı AT03 modelini resmi olarak duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk etapta konsept olarak tanıtılan modelin son hali; İspanya Barselona pistinde yapılacak test ile birlikte kamuoyuna duyurulacak. Bununla birlikte markanın klasik mavi-beyaz renk tercihi kullanılmaya devam ederken; genel yapının daha agresif göründüğünü söylemek mümkün.

Honda tarafının Formula 1’den çekilmesiyle birlikte Red Bull tarafında da gördüğümüz gibi; Honda güç ünitesi Red Bull adı altında kullanılacak. AT03 modeli geçtiğimiz sezondan tanıdığımız; Honda güç ünitesine sahip bir kurulum ile 2022 sezonunda boy gösterecek. Ayrıca sürücü tarafında da Pierre Gasly ve Yuki Tsunoda ikilisi ile yola devam edilecek.

AlphaTauri açıklamalar

AlphaTauri pilotu Pierre Gasly yeni araç ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Bu yıl araçta büyük bir değişim var çünkü yeni düzenlemeler nedeniyle görünüm ve tasarım tamamen farklılaştı. Bu yüzden takım, tamamen temiz bir sayfadan başlamak zorunda kaldı.”

“Barselona’daki sezon öncesi testlerde yola çıkana kadar AT03’ün gerçek performansını bilemeyeceğiz fakat şimdiye kadar harika göründüğünü söyleyebilirim.”

“Bu yeni sezonun başlangıcı için çok heyecanlıyım.” 

Takımın patronu Franz Tost 2022 sezonu ile ilgili olarak; “Sonunda 2022 Formula 1 aracımızın nasıl bir tasarıma sahip olduğunu ortaya koymaktan büyük heyecan duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Son olarak geçtiğimiz sezon takıma yeni katılan Japon sürücü Yuki Tsunoda ise araç ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Gerçekten harika görünüyor! Elbette gerçek aracı henüz pistte görmedik fakat yeni tarz ve tasarım gerçekten harika. Bence bu renk düzeni ona çok yakışıyor ve umarım herkes lansman videosundan hoşlanır.”

“McLaren, 2022 Formula 1 aracı MCL36’i resmi olarak tanıttı!”

Exit mobile version