Site icon Dijital Tekerlek

Alonso Ferrari’ye Dönüşü Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Alonso Ferrari’ye Dönüşü Hakkında Açıklamalarda Bulundu 2

Bu sezon içerisinde olmasa bile önümüzde ki sezon(2021) yılında Fernando Alonso’nun eski takımına geri döneceği kulislerde dönmeye başladı. Bu iddaa hakkında açıklamalarda bulunan Alonso, birçok kişinin aklındaki soru işaretleri giderdi.

Fernando Alonso 2010-2014 yılları arasında Ferrari için yarışarak, Ferrari’ye olan tutkunun artmasına sebep oldu. 2010 ve 2012 yılında yapılan sezonlarda son yarışta şampiyonluğu kaybederek, takımdan ayrılmasını tetikleyen sebepler meydana geldi. 2014 sezonun sonunda tartışmalı bir şekilde ayrılarak McLaren takımına katılan Formula 1 pilotu, 6 sezondur McLaren’de yarışsa da tekrardan Ferrari’ye dönme ihtimalinin güçlendiği tahmin ediliyor. Alonso 2020 sezonunu tam zamanlı olarak başka bir takımda geçirip 2021 yılında Ferrari ile spora dönebileceği iddaları güçlenmiştir.

Alonso; Geleceği Hakkında Karar Verecek

Alonso tarafından yapılan basın açıklamasıyla birlikte pek çok kişi gelecek sezon için kafasında yer alan soru işaretlerini kaldırmış oldu. Alonso tarafından yapılan açıklamanın detaylı şu şekildedir; “Gelecek için Leclerc’e yönelik yatırım yaptıkları çok açık. Ayrıca 2021’e doğru bakarken, kimin rekabetçi olabileceğini de görmemiz gerekiyor. Belki de Ferrari, favoriler arasında olmayacak. Neler olacağını göreceğiz.” dedi. Elbette Formula 1’e dönmek istiyorum. Kendimi Formula 1 pilotu gibi hissediyorum. En sevdiğim şey bu ve yapmayı en iyi bildiğim şey de bu. Geri dönüp dönmeyeceğimi bilmiyorum. Ancak yaz ayları geldiğinde, önümüzdeki iki ya da üç yıllık süreci düşüneceğim. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde buna karar vereceğim. Formula 1, motor sporlarının en üst kategorisi ve bunun bazı dezavantajları da var. Formula 1 sizden tam bir bağlılık istiyor. 18 yıl boyunca oradaydım ve şimdi iki ya da üç yıl daha orada olmak isteyip istemediğimi değerlendirmem gerekiyor. Mevcut seçeneklere veya ilgilenen takımlara bakmam gerekiyor. Her şeyi masanın üstüne koyacağım.” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version