Site icon Dijital Tekerlek

Almanya’da Yılın Otomobili: Yeni Peugeot 308!

2022 Almanya’da Yılın Otomobili ödülüne Yeni Peugeot 308 modeli layık görülüyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Sahip olduğu yeni nesil tasarımı, öncü teknolojileri ve üstün performansı ile yeni 308 modeli oldukça prestijli olan ödüle sahip oluyor. Bununla birlikte Alman rakipleri karşısında bu ödülü kazanmayı başaran Fransız otomobil üreticisi durumdan oldukça memnun.

GCOTY jürisi tarafından kompakt sınıfta değerlendirilen; 9 otomobil üreticisinin, 11 modeli arasından ödüle yer alan 308 modeli ulaşıyor. Bununla birlikte modelin başarısının büyük bir kısmı Peugeot tarafının “seçim özgürlüğü” stratejisine dayanıyor. Bu strateji ile model kullanıcılara; benzinli, dizel ve iki adet şarj edilebilir hibrit motor seçeneği ile ulaştırılabiliyor. Ayrıca modelin bu ödüle ulaşmasında dijital ve bireysel olarak programlanabilen; Peugeot i-Cockpit® ve yeni Peugeot logolu tasarımının da oldukça etkili olduğunu belirtmek gerekiyor.

Kompakt, ‘Premium’, ‘Lüks’, ‘Yeni Enerji’ ve ‘Performans’ olmak üzere beş kategoride değerlendirmeler sonucu ödüllendiriliyor. Bununla birlikte model pazara uygunluğu ve gelecekteki uygulanabilirliği konusunda en iyi model konumunda yer alıyor. Model bu ödülün ardından 25 Kasım’da duyurulacak olan genel sıralama içerisinde başarı etmeyi hedefliyor.

Son olarak GCOTY (Almanya’da Yılın Otomobili) ödülünün herhangi bir yayınevinden, otomobil üreticisinden veya otomobil fuarından bağımsız 20 uluslararası otomotiv gazetecisinden oluşan bir jüri tarafından belirlendiğini de belirtmek gerekiyor.

“Yeni Peugeot 308 modelinin detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.”

Exit mobile version