Site icon Dijital Tekerlek

Alman Halkından Tesla’ya Protesto

Alman Halkından Tesla'ya Protesto 1

Tesla

Uzun zamandır adından söz ettiren Tesla’ya Alman Halkından Protesto gecikmedi. Dün sabah saatlerinde elektrikli otomobil üretici markası olan Tesla’nın fabrika kurmaya hazırlandığı Berlin’de 250 kişilik bir grup firmayı protesto etti.

Elektrikli araç markası olan Tesla Almanya’da kuracağı fabrikadan dolayı insanların tepkisini üzerine çekmeyi başardı. Bu tepkilerin asıl kaynağının da su meselesi olduğu düşünülmekte. Tesla Sularımızı Çalıyor diye slogan atmaları diğer markaların da dikkatini çekti ve tüm gözler Tesla’nın üzerine çevrildi. Alman halkının bu protestolarının sonucu ne olacağı bilinmiyor.

Tesla Sularımızı Çalıyor!

Herkesin bildiği üzere Tesla, Avrupa’daki ilk tesisini Almanya’da kurmaya karar vermişti. Bradenburg’un daha doğuda bulunan Gruenheide kentine kurulacak olan tesisin çalışmaları bir süredir devam etmekte.

Politikacılar, sendikalar ve endüstri grupları durumdan oldukça memnun olsa da çevreciler yaşanan durumlardan hiç memnun değiller. Cumartesi günü sokağa çıkarak pek çok kişi “Buradayız, kalabalığız çünkü Tesla suyumuzu çalıyor” sloganları attı.

Almanya’da çevreci halkın iddiasına göre fabrikanın yapımı çevredeki doğal yaşamı etkiliyor. Bu bölgelerde koruma altına alan bölgeler olduğunu belirterek fabrikanın kurulmasının uygun olmadığını belirtti. Kurulacak olan fabrikanın, bölgede ciddi miktarda suyu bünyesine çekeceğini ve ülkenin su sıkıntısı çekeceğini düşünerek protesto etmişler.

Alman Halkı Duyarlı Mı?

Alman halkının bu tavrı illaki Tesla markasına zarar verecektir. Çevreci Alman vatandaşlarının bu davranışının tamamen ülkesini koruma amaçlı olduğu ve kesinlikle Tesla markasına karşı herhangi bir şey söz konusu değil.

Tesla’ya yapılan bu protesto marka yetkililerinin dikkatini çekti. Kısa süre sonra yetkililer tarafından açıklama yapılacağı düşünülüyor. Yapılan açıklamalardan sizleri haberdar etmeye çalışacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tesla Araçlara Konuşma Özelliği Gelebilir

Exit mobile version