Site icon Dijital Tekerlek

Alman Devlerinin Satış Rakamları Gün Yüzüne Çıktı

Alman Devlerinin Satış Rakamları Gün Yüzüne Çıktı 1

Geride bıraktığımız 2019 yılına ilişkin satış rakamları yavaş yavaş paylaşılmaya başlandı. Merak edilen ilk konu ise üst klasmanda yer alan markaların ne kadar satış rakamlarına ulaştığı oldu. Üç Alman otomotiv devinin açıklanan rakamlara göre rekabet durumu haberimizin devamında.

2019 yılı satış rakamları Mercedes açısından oldukça tatmin ediciydi ve 2.34 milyon araç satışı ile üç marka arasında liderliği göğüsledi. Ardından takip eden BMW “rekor” denilebilecek 2.17 milyon adet satışı gerçekleştirirken Audi ise 1.85 milyon ile üç Alman devi arasında sonuncu sırayı aldı.

Markalar arasındaki durum bu gözükse de grup özelindeki satış rakamları için durum biraz daha farklı. MINI ve Rolls Royce markalarını bünyesinde bulunduran BMW, bu iki grup ile beraber 2 502 307 adet satış yaparak 2 339 562 adet ile en yakın rakibi olan Mercedes-Benz ve Smart’ın önüne geçti.

Daimler patronu konumunda olan O.Kallenius, açıklanan rakamlar ile beraber Mercedes markasının başarılı rakamlarına dikkat çekti. Kallenius, üst üste dokuz yıldır rekor kırdıklarını, değişim sürecinde bile Mercedes’e yönelik olan ilgini azalmadığını belirtti. Ayrıca gelecek iki yılın marka için daha önemli yıllar olacağını ekledi.

Exit mobile version