Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo’nun Lastik Sorunu

Alfa Romeo’nun Lastik Sorunu 2

Alfa Romeo’nun, bu sezon son iki yarıştan aldığı puanlar ile bu yıl içerisinde ki ikinci sezonda katıldığı son dokuz yarıştan aldığı puanları kıyaslayacak olursak değerler pek de tatmin edici değildi.

Alfa Romeo ekibinin pilotlarından olan Raikkonen, bu güçlü takımın sezon boyunca topladığı 53 puanın 43’ünü takıma kazandıran yarışçısıydı. Bunun yanısıra bu ünlü yarışçının Abu Dabi’de verdiği röportajlarda lastik testlerinin ekibi için çok önem taşıdığını belirtti.

Bu açıklamada eklediği diğer cümleler ise şu şekilde;

“Her zaman en iyisine odaklanıyorum fakat bu hafta sonundaki testlerde bu pek de mümkün olmadı. Kullandığım araç çok kayıyor ve yeterli hıza ulaşamıyordu. Önümüzdeki pazartesi günü herhangi bir çalışmamız yok ve çalışmalarımız Salı günü başlayacak. Şu an yaptıklarımızı ve düşüncelerimizi yargılamak bize çok da fayda sağlamaz fakat elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Önümüzdeki yarıştan ve bütün sezondan en iyi şekilde derecelerle sonuçlandırmamız gerekiyor. Geçtiğimiz hafta sonu bazı talihsizlikler yaşadık araç lastiklerinin tam verim sağlayabilecek şekilde işlemesini gerçekleştiremedik. Brezilya’daki müsabakayla kıyaslayacak olursak vakit yönünden rakiplerimizin çok gerisinde kaldık. Salı ve Çarşamba günlerinde gerçekleştireceğimiz testler ile daha iyi sonuçlar çıkaracak ve gelecek sezondaki yarışlar için tecrübe kazanacağız. Şu an ki gidişat gösteriyor ki bu sezonun diğer bölümünde beklentilerimizi karşılayamadık. Geride bıraktığımız her yarış düşüş yönündeydi. Başarı skalamızda inişli ve çıkışlı değerler vardı. İlerideki çalışmalarımız çok önemli işe yarar çözümler bulup gelecek sezon için kayda değer bilgiler toplamamız gerekiyor.

Exit mobile version