Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo Tonale 2022 yılına ertelendi

Alfa Romeo Tonale 2022 yılına ertelendi 2

Merakla beklenen Alfa Romeo Tonale daha iyi beklentiler için 3 ay sonrasına ertelendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

CEO Jean-Philippe Imparato’nun beklentileri modelin daha iyi olması yönünde; bu nedenle marka modeli bir kaç ay erteleme kararı almakta.

Yeni yönetici CEO Jean-Philippe Imparato bu yılın Ocak ayında ana şirket Chrysler’in PSA Grup ile birleşerek yeni çok uluslu Stellantis’i yaratmasının ardından markanın başına geçmekte idi.

Alfa Romeo Tonale ilk kez 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda bir konsept olarak tanıtılmakta idi. Ayrıca modelin üretime hazır görüntüleri Ekim ayında sızdırılmaktaydı.

Alfa Romeo Tonale teknik özellikleri

Model Jeep Compas ile aynı platformu kullanmakta. Bununla birlikte plug-in hibrit varyantları 1.3 litrelik turbo benzinli motor sayesinde 187 beygir ve 237 beygirlik çıkışlara sahip bir elektrik motoruyla güçlendirilmekte. Ayrıca 11.4 kWh pil sayesinde elektrik ile kilometre menzile sahip.

Alfa Romeo model ile ilgili şu cümleleri kullanmakta; “Elektrifikasyon seviyesini artırıyoruz” “Tonale, Alfa Romeo’nun geleceğindeki ilk kilometre taşı olacak ve Stellantis teknolojisi ve bilgi birikiminden yararlanarak en güncel elektrikli teklifle pazarda olmak istiyoruz. Pomigliano’daki ekiplerimiz, üretim hattını güncellemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. “

Son olarak Tonale modeli Alfa Rome Stelvio modelinin ardından tanıtılacak en yeni otomobil olacak.

“Yeni Polestar 0 projesi, ilk sıfır emisyonlu otomobili hedefliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version