Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo tarafının gelecek için güzel planları var

Alfa Romeo tarafının gelecek için güzel planları var 5

Stellantis CEO’su Carlos Tavares halihazırda mücadele eden eski markalar Alfa Romeo ve Chrysler’in eski başarısına ulaştırmayı hedefliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Peugeot tarafında başkanlığını yapmış olan şuan ise; Alfa Romeo tarafının yeni CEO’su olan Jean-Philippe Imparato markanın yeni hedefleri ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Jean-Philippe daha önce yaptığı açıklama ile birlikte Alfa’nın İtalya’dan yönetilmesi gerektiğini açıkça belirtmekte idi. Bununla birlikte bu açıklamaya yakın vakitlerde; Giulia ve Stelvio modellerinin temelini oluşturan Giorgio platformunun emekli olacağı söylentileri yer almaktaydı. Elektrik ile gelişen ve yenilenen otomotiv endüstrisine ayak uydurmak adına marka; yeni mimariyi şuan geliştirme aşamasında.

Imparato, Alfa’nın 110 yıllık geçmişinin tamamen farkında. Bununla birlikte yeni CEO markanın Avustralyalı motoring şirketiyle yaptığı konuşmada bazı ikonik modellerin yeniden canlandırma arzusunu dile getirdi.

“GTV ile çok ilgileniyorum” “Bu aşamada herhangi bir açıklama veya duyuru yok, ancak size sadece GTV ile çok ilgilendiğime dair kişisel bir his veriyorum.” cümlelerini kullanmakta.

Alfa Romeo hayranlarının çok sevdiyi 1967 yapımı “The Graduate” isimli filmde yer alan; roadster Duetto Spider modelini de sevdiğini duymaktan daha memnun olacaklar.

GTV coupe ve Spider 1993’ten 2004 yılına kadar üretildi. Bununla birlikte bir çok kişi modelin çağının en iyi spor arabalarından birisi olarak görmekte. Ayrıca her iki modelde markanın niş modelleri. Modeller 4C’de olduğu gibi yeniden doğmuş olsalardı büyük olasılıkla önemli bir kâr marjı yaratmaları bir hayli zor olurdu. Çünkü modellerin sevenlerinin yeni modelleri alıp almayacağı kesin değil.

Alfa Romeo CEO’su gelecek ile ilgili neler planlıyor?

“Sektör için büyük değişikliklerin olduğu bu dönemde, ilk öncelik Alfa Romeo’yu korumak ve onu elektrifikasyon, bağlanabilirlik ve güvenlik ile ilgili zorlukların üstesinden gelmek” “Bunlarla ilgili maliyetleri ve kısıtlamaları benimsemeli, ama aynı zamanda size biraz eğlence getirmeliyim.” Bu eğlence, yeni piyasaya sürülen (ve ne yazık ki yalnızca denizaşırı ülkelerde) Giulia GTA ile zaten var. Bir sonraki zorluk, Alfa eğlencesini elektrifikasyonla birleştirmektir.””Açıkçası, Alfa Romeo’nun elektrik vermesi gerekecek … çünkü eğer değilse, ölürsün.” cümlelerini kullanmakta.

“Renault Taliant Türkiye’de satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version