Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo tarafından üzücü haber

Alfa Romeo tarafından üzücü haber 8

Alfa Romeo tarafından gelen son açıklama ile birlikte Giorgio temellerinden uzaklaşmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alfa Romeo tarafında yer alan Giulia ve Stelvio modelleri sahip oldukları 505 beygir gücündeki Quadrifoglio varyantlarına rağmen beklentileri karşılamamakta. Fakat iki modelde oldukça güzel detaylara da sahip. Bununla birlikte marka modellerde Ferrari tarafından türetilen 2.9 litrelik çift turbo V6 motorunu paylaşmakta. Ayrıca modeller arkadan çekişli Giorgio platformunu kullanmakta.

Giulia modeli bu mimariyi kullanan ilk modeldi. FCA ve PSA grubunda gerçekleşen yeni hareketler ile birlikte ne yazık ki Giorgio platformunun artık kullanılmayacağı açıklanmakta.

Alfa Romeo tarafında Giorgio platformu yerine ne kullanılacak ?

Alfa Romeo’nun yeni CEO’su Jean Philippe Imparato’nun ikonik markanın “STLA Large” mimarisine geçeceğini doğrulamakta. Bununla birlikte tüm Stellantis altındaki araçların dört farkı STLA platform boyutuna geçmesi hedeflenmekte.

Yeni platform ile birlikte grup elektrikli modellere de bir temel hazırlamayı düşünmekte. Bununla birlikte STLA platformunun medium, large gibi boyutlar ile sınıflandırılması beklenmekte. Bu sayede Giulia ve Stelvio motorlarının da kendilerine uygun olan platform ile üretime devam edeceği belirtilmekte. Unutmamak gerekir ki Giorgio Platformu; Alfa tarafının BMW tarafı ile savaşan ciddi bir lüks markaya dönüşme hedefinde olduğu vakitler tasarlandı.

Giulia QV, uzun süredir BMW M3 modeli ile kıyasıya karşılaştırılmakta idi. Bununla birlikte model bu eşleşmelerde genelde kazanan taraf olmuştu. Bununla birlikte marka esnek ve AWD özellikli Giorgio kurulumunun ek FCA araçlarının temelini oluşturmasını hedefledi.

Teorik açıdan bu fikir iyi görünmekte idi. Fakat Dodge ve Chrysler gibi diğer markalar için çok pahalı olduğu ortaya çıktı. Ardından Alfa Romeo tarafı bu yanlış adım için yeterli ölçek ekonomisini elde etmek için tek başına yeterli bir hacim oluşturamadı. Bununla birlikte FCA platformuna yapılan 800 milyon Euro değerindeki yatırımın iptali zorunlu hale geldi.

Son olarak Alfa Romeo tarafının STLA platformunu Brennero adında küçük crossover modeli ile 2023 yılında sunması beklenmekte.

“Seres SF5, Huawei tarafından satılıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version