Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo modelleri az dijital ekranlı tasarımı hedefliyor

Gelecekteki Alfa Romeo modellerinin daha az dijital ekran ile tasarlanacağı doğrulandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alfa Romeo denilince akıllara şüphesiz oldukça özgün olan sürüş deneyimi geliyor. Bununla birlikte modelin eskimeyen tasarım dilinin de yıllarca kendini göstermeyi başardığını belirtmek gerek. Otomobil dünyasının kaderini son yıllarda inanılmaz şekilde biçimlendirilen elektrifikasyon ile birlikte bir çok marka; çok ekranlı iç tasarımlarını tanıtmaya devam ediyor. Belki de bu konunun en büyük örneği; elektrikli Mercedes-Benz S-Serisi, “EQS” ile tanıtılan MBUX Hiper Ekran.

Tam olarak bu noktada geçmişte olduğu gibi markanın bambaşka planları var.  Yeni Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato; BFM Businnes tarafından yapılan ve Fransız otomotiv sitesi Carradisiac tarafından yayınlanan bir rapor aracılığıyla; aktarılan bir röportajda, İtalyan markasının gelecekteki otomobilleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Söz konusu röportajda Imparato’nun, gelecekte modellerin çok özel bir konuma sahip olacağına dair olan inancından bahsetmekte. Bununla birlikte Imparato otomobilleride “mümkün olduğunca az ekran” felsefesiyle sürücü merkezli bir tasarım talep ettiğini belirtti. Ayrıca Imparato, çarpıcı olan şu cümlesiyle açıklamasına devam etti;

“Etrafında araba olan bir iPad satmıyorum, bir Alfa Romeo satıyorum”

Imparato sözlerine otomobillerin, motor sesinden gelen işitsel zevk olmadan bile duyguları iletmek zorunda kalacağını da sözlerine ekledi.

Son olarak Jean-Philippe Imparato tarafından yapılan açıklamalar bir çok kişi tarafından farklı yorumlandı. Fakat bir çok kişi bu açıklama ile birlikte; İtalyan Otomobil Üreticisinin gelecekte kendine özgü bir tasarım dili yaratma yolunda olmasından memnun.

“2021 MG EHS PHEV modeli Türkiye’de ön satışa sunuldu!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version