Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo ilk elektrikli model için 2024 yılını gösteriyor

Alfa Romeo ilk elektrikli model için 2024 yılını gösteriyor 4

Alfa Romeo tarafının yeni CEO’su Jean- Philippe Imparato, ilk elektrikli modelin 2024 yılında geleceğini onayladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İtalyan otomobil üreticisi 2024 yılında gelecek olan modellerin Quadrifoglio rozetli özel performans versiyonlarına sahip olabileceğini de onayladı. Bununla birlikte otomobil severler tarafından özlenen; Alfa Romeo ruhunun geleceğe nasıl aktarılacağı büyük bir merak konusu. Elektrikli bir Alfa Romeo’nun sürüş hissiyatını düşünmek dahi oldukça heyecan verici.

Stellantis Gruba bağlı olan üreticinin bu onayı ile gelen bir başka detay ise, Stellantis CEO’su Carlos Tavares tarafından imzalanan; Imparato önderliğinde 2025 yılına kadar geliştirilmesi planlanan yeni bir modeli içeren ürün planıydı. Bununla birlikte bu ürün planı ilk olarak 2022 yılında Tonale SUV ile başlayacak. Ardından 2023 yılında gelecek olan Brennero SUV modeli ile devam edecek. Sonrasında ise henüz açıklanmayan yeni modeller geliştirilecek.

Bu ürün planının 2025 yılından 2030 yılına kadar otonom sürüşe odaklanacağını ve 2025 yılındaki başarıya bağlı olarak; başka bir ürün planının hazır olduğu da özellikle belirtildi.

Alfa Romeo tarafından gelen açıklamalar

Alfa Romeo CEO’su Jean- Philippe Imparato konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmakta;

“2024’te tamamen elektrikli olacak ilk Alfa Romeo’nun tam BEV versiyonunu piyasaya süreceğim” 

“İki motorlu bir trime sahip olacak: bir taraf %100 elektrikli olacak; ancak bunun üzerine ilk tam BEV model olacak.”

“Çıkarılan tüm modeller için, her zaman aracın, gönderdiğimiz ürün portföyü mesajıyla tamamen tutarlı olacak bir performans versiyonunu yapma olasılığını araştıracağım. Quadrifoglio’nun performans adımlarını doğru seviyede sunamayacağımı düşünürsem Quadrifoglio versiyonunu yapmayacağım.”

“Araba bende; Bayilere gösterdim, ama pazar payı açısından tamamen güvende olana kadar bunu Carlos Tavares için masaya koymaya cesaret edemem.”

“2022 Volkswagen ID.5 resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version