Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo GT modeli restomod olarak yeniden canlandı

Alfa Romeo GT coupe modeli Giulia Quadrifoglio tabanlı olarak yeniden bizlerle. Model ile ilgili detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

GT coupe modeli ilk olarak 1963 yılında piyasaya çıktı. Bununla birlikte model yoluna 1965 yılına kadar GT ve GTC olarak devam etti. Ardından modelin üretiminin 1977 yılında tamamen durdurulmasından önce tanıtılan Veloce ve Junior varyantları tanıtılmıştı. Günümüzde markanın klasik Alfa büyüsünü yeniden kullanıcılara sunabilmek adına tasarladıkları model sonunda tanıtıldı.

Restomod Alfa Romeo GT teknik özellikleri

Model güç aktarma organı tarafında Giulia Quadrifoglio tarafında gördüğümüz 2.9 litrelik, çift turbo şarjlı bir V6 motora sahip. Bununla birlikte model 500 beygir güce, 600Nm tork değerine sahip. Model bu gücü yola modern bir sekiz ileri otomatik şanzıman ile aktarıyor. Ayrıca modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olduğunu da belirtmek gerek.

Oldukça belirgin olan güç çıkışında ki geliştirmenin yanı sıra model çift salıncaklı ön ve çok bağlantılı arka kuruluma sahip. Bununla birlikte modelde tamamen bağımsız bir süspansiyona sahip olan KW coilover kiti mevcut. Ayrıca modelin direksiyonu güç uyarlama özelliğine sahip. Elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel, Brembo frenler ve çekiş kontrol sistemi Giulia modelinden tedarik ediliyor.

Alfa Romeo GT tasarımı

Görsel anlamda modele bakıldığı vakit restomod GT Veloce bir çok klasik detaylara sahip. İlk olarak dikkatleri ikonik V şekilli ızgara ve yuvarlak olan far tasarımları çekiyor. Bununla birlikte jant tarafında kullanılan 19″ boyutundaki jantlar dahi Alfa GT’nin orijinal tasarımına sahip.

Modele eklenen yeni motor ve süspansiyon sistemi ile birlikte kaportada bazı değişikliklere gidilmek zorunda kalındı. Daha belirgin şekil verilerek gövde panellerinin çoğu elden geçirildi. Farlara ve arka stoplara LED detayları eklendi.

İç tarafa baktığımız vakit; minimalist bir tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin orijinal sevenlerine yönelik bir çok klasik detay modelde halen mevcut.

Model iç tarafta Recaro spor koltuklara, modern göstergelere, yeni klima havalandırma sistemine ve ahşap direksiyon simidine sahip. Bununla birlikte model otomatik bir şanzımana sahip olduğu halde eski tarzda bir vites topuzu orta konsola konumlandırılmış vaziyette.

Geliştirilen modelin arkasındaki isim olan Emilia Auto’nun kurucusu Dr. Ralf-Hendrik Steinkuehler model ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

 “Birçok potansiyel müşterinin – klasik araçlardan hâlâ etkilenseler bile – bu günlerde zayıf yönleriyle başa çıkma konusunda daha az hoşgörülü olduklarını fark ettik. Bu nedenle birçok güzel araba koleksiyonlarda kayboluyor ve artık neredeyse hiç kullanılmıyor.
Restomod projemizin başlangıç ​​noktası buydu.”

Son olarak Emilia Auto modelin yalnızca gösterim niteliğinde olduğunu belirtiyor. Fakat şirket 2022 yılının ikinci yarısından başlayarak dünya çapında 22 adet olacak sınırlı bir üretim gerçekleştirmeyi planlıyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki modele sahip olmak isteyen kullanıcıların 473.000 Dolar değerinde bir ücreti gözden çıkartması gerekiyor.

“Mercedes-AMG GT 63 S E Performance duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version