Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAM resmen sona erdi

İtalyan rüyası Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAM modelleri söz verildiği gibi 500 adet üretilerek veda etti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mayıs 2021 yılında başlayan teslimatların ardından 4 ay geçerken oldukça özel olan modellerin üretimi de sona erdi. Bununla birlikte oldukça dikkat çeken iki agresif modele; direkt olarak fabrikadan erişmek mümkün olmayacak.

Alfa Romeo Giulia GTA detayları

GTA modelinin güç aktarma organı tarafında; 2.9 litrelik çift turbo V6 motor yer alıyor. Bununla birlikte modeller 533 beygir güce sahip. Bu güç sayesinde modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 3.6 saniye seviyesinde.

Tasarıma baktığımız vakit bizleri; kaput, tavan, ön tampon ve çamurluklar noktalarda karbon fiber detaylar bekliyor. Bununla birlikte Sauber Engineering ile olan ilişkisi nedeniyle model aktif bir ön ayırıcıya sahip. Jant tarafında yoncayı anımsatan tasarıma sahip 20″ boyutundaki tekerlekler ile model oldukça sportif görünüyor. Ayrıca modelin Quadrifoglio’dan 100 kilogram daha hafif olduğunu da belirtmek gerek.

Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato oldukça özel olan modeller ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Giulia projesini sürdürmeye devam edeceğiz çünkü bu, harika bir mühendislik ve yatırım çalışmasının sonucu ve GTA’daki en son teknolojiye sahip. Giulia yaşıyor ve hayatta kalıyor!”

Son olarak İtalyan otomobil üreticisinin dikkatleri çekmeyi başaran, kısıtlı sayıda üretilen otomobilin ilerleyen zamanlarda bugüne nazaran çok daha değerli olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

“Fisker Magic Works İngiltere’de kurulacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version