Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo Giulia geleceğe uzanacak

Oldukça sevilen Alfa Romeo Giulia modeli elektrikli olarak geleceğe uzanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ürün planı ile birlikte merakla beklenen Alfa Romeo ürün gamı şekilleniyor. İlk etapta elektrikli SUV modellerine yönelecek markanın CEO’su Jean-Philippe Imparato konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

 “Alfa Romeo’nun Giulia için bir geleceği olacak ve aynı işi SUV’lar için de yapacak.”

“Araç kesinlikle muhteşem, bu yüzden bu tür bir araba için bir gelecek var, ancak elektrikli olacak bir gelecek olacak. Alfa Romeo için muhtemelen yüzde 100 dolu BEV anlamına geliyor.”

“Bazı büyük seçimler yapmam gerekiyor. Ortalamanın üzerinde bir performansa sahip olmak istiyorsam cesur olmalıyım” 

 “Elektriğe gideceğimi söylersem, elektrik giderim. Ne demek istediğimi anlıyorsan, yarı hamile değilim? Çalışmıyor. Bu bir risk, ama bu normal. Bazı riskler almak için buradayız ama benim için devrilme noktasını geçtik.”

“Alfa Romeo için bu ‘light is right’ sloganına sahip olmayı çok isterim,”

“Arkamda bir ton pil olsa bile, elektrik olsam da bir hafiflik fikrini iletmek istiyorum. Bu, Alfa Romeo’nun temelidir ve bu yeni seriyi buna dayalı olarak oluşturuyoruz. Ancak bu yeterli değil. 2025’te bir Alfa Romeo kullandığınızda hissedeceğiniz his üzerinde çalışıyoruz.”

Elektrikli Alfa Romeo Giulia nasıl olacak?

Yeni Giulia modelinin teknik temelleri tarafında mevcut yanmalı Giorgio platformu yerine, ana şirket Stellantis’in minimum 800 kilometre menzile sahip olacak STLA Large platformunu kullanacak. Bununla birlikte modelde 101kWh ila 118kWh pil paketi seçeneklerine sahip olması bekleniyor.

STLA Large platformu ile modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte bu platforma sahip olan modellerin 0-100 km/s hızlanma sürelerinin; 2.0 saniyeye kadar düştüğünü de belirtmek gerekiyor. Fakat Giulia tarafında bu verini hangi seviyede olacağı merak konusu.

Son olarak geçtiğimiz günlerde markanın yaptığı açıklama ile elektrikli modellerinde Quadrifoglio versiyonuna sahip olacağını biliyoruz. Tam olarak bu noktada oldukça sevilen Giulia modelinin de bir çok farklı versiyon ile kullanıcılara sunulması oldukça yüksek ihtimal.

“2022 Volkswagen ID.5 resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version