Site icon Dijital Tekerlek

Alfa Romeo Brennero onaylandı!

Alfa Romeo tarafında MINI’ye karşı rekabet edecek olan; Alfa Romeo Brennero modeli resmi olarak onaylandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alfa Romeo merakla beklenen Tonale modelinin lansmanı ertelendi. Bununla birlikte modelin kesin çıkış tarihi de henüz açıklanmadı. İtalyan otomobil üreticisi 2026 yılına kadar beş yeni model daha çıkartma planının parçası olarak; Tonale ve Stelvio modellerine ek olarak daha küçük bir SUV modeli tanıtma planına sahip. Ürün gamında Tonale modelinin hemen altında konumlandırılması beklenen yeni model direkt olarak CEO Jean-Philipe Imparato tarafından onaylandı.

Imparato konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Mini’ye karşı kesinlikle savaşabiliriz.”

“Alfa Romeo’yu 10 yıl içinde kâr ve zararın güvenli tarafına koymak istiyorsak, dünyanın en büyük segmentlerinde olmam gerektiğine inanıyoruz. B-SUV segmentinde ve C segmentinde olmalıyız. Köşede olmak sonuç getirmiyor.”

MINI Cooper Countryman ile benzer boyutlara sahip olması beklenen modelin; Audi Q3, BMW X1 ve Mercedes-Benz GLA gibi modellere de direkt olarak rakip olması bekleniyor. Halihazırda devam eden çip krizinden elbette Alfa Romeo’da etkilendi. Bu nedenle yeni modellerin lansmanı ile ilgili resmi bir tarih halen verilememekte. Ayrıca geçtiğimiz günlerde açıklanan ürün planlarının da sarkma ihtimali elbette mevcut.

Son olarak marka, Alfa Romeo Brennero, Tonale ve Stelvio gibi modeller ile SUV tarafında oldukça güçlü bir gelecek inşa etmeyi planlıyor. Fakat markanın bu adımlarına karşılık olarak rakip üreticilerin yapacağı hamlelerde bu konu için oldukça önemli.

“Aston Martin DBX modeli İngiliz üreticiyi adeta sırtlıyor”

Exit mobile version