Site icon Dijital Tekerlek

AC Cobra modeli elektrik ile birlikte yeniden doğuyor

AC Cobra modeli elektrik ile birlikte yeniden doğuyor 8

AC Cobra modeli saf elektrikli güç aktarma organı ile birlikte yeniden doğuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

AC tarafı Cobra modelinin saf elektrikli olan versiyonuna son rötuşları yapıyor. Bununla birlikte yeniden doğan model gelen ilk müşteri teslimatları öncesinde geliştirme programının son aşamasına ulaşıyor.

AC Cobra Series 1 elektrikli modelinin fiyatı 138.000 Sterlin seviyesinden başlayacak.

AC Cobra Series 1 teknik özellikleri

Model bünyesinde Derby merkezli EV uzmanı Falcon Electric tarafından sağlanan bir güç aktarma organına sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi dört saniye seviyesinde olduğu söyleniyor. Ayrıca model bu güç aktarma organı sayesinde 308 beygir güce, 500Nm tork değerine sahip.

Bu motor maksimum 241 kilometre menzil sağlayabilen 55kWh değerinde bir pil ile çalışıyor. Bununla birlikte model 6kW değerinde bir şarj kaynağını da destekleyebiliyor. Yani pilin tamamen şarj edilmesi yaklaşık 10 saat sürüyor.

Model 1962 yılındaki Mk1 Cobra’ya benzeyecek şekilde tasarlandı. Bu tasarıma elektrikli aktarma organlarına uyacak birkaç ince ayar yapılsa dahi modele genel anlamda Mk1 Cobra modelini anımsatmayı başarıyor. Bununla birlikte model merdiven çerçeveli şasiye sahip. Ayrıca model oldukça modern olan fren, direksiyon ve süspansiyon sistemlerine de sahip.

Marka, Series 1 modelinin performansını yeterli bulmayan kullanıcılar için Series 4 elektrikli model seçeneğini de kullanıcılara sunuyor. Bu model ise 168.000 Sterlin seviyesinden başlayan bir fiyat etiketine sahip. Model güç tarafında 617 beygir güce, 1000Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.8 saniye.

Ek olarak marka güncellenen modeli 424 beygir gücünde V8 motor ve Ford kaynaklı 2.3 litrelik turbo şarjlı motor ile de sunuyor.

AC tarafı modernize edilen bütün modelleri geniş bir renk yelpazesi ile sunabiliyor. Bununla birlikte model döneme uygun tel kollu tekerleklere ve kompozit plastik gövdeye sahip. Ayrıca  British Racing Green, Guardsman Blue ve Wimbledon White gibi özel renkler model ile birlikte sunuluyor.

Son olarak modernize edilen model iç tarafta eski tasarımını koruyor. Siyah üzerine beyaz kadranlar, dar sırtlı koltuklar, deri kaplı alüminyum direksiyon simidi gibi detaylar kullanıcıları altmışlı yıllara götürebiliyor.

“2023 BMW 5 Serisi kameralara yakalandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version